Societat

Les primeres nevades emblanquinen el Gironès

La neu ha arribat a la costa, a municipis com Cassà, Llagostera, Arbúcies i Sant Hilari i ha enfarinat bona part del Ripollès

Desactivada l’alerta per onada de fred

L’onada de fred ha portat les primeres nevades febles i aïllades en cotes baixes. Els flocs s’han vist aquest matí en municipis gironins com Cassà, Sant Hilari Sacalm, Llagostera, Arbúcies, Romanyà de la Selva i altres punts de les Gavarres i al migdia han començat a aparèixer a la Garrotxa. També han caigut a la costa, a toca del mar, en poblacions com Blanes i Begur. Més emblanquinat ha quedat el Ripollès. A Ripoll, situat a 600 metres d’altitud, ha començat a nevar a les set del matí sense causar cap problema important. L’ajuntament treballa des de primera hora escampant potassa en diversos carrers i també netejant la neu a les entrades de les escoles i els ponts.

La precipitació avança cap al sud-oest i es veu nevar fins i tot a totes les cotes entorn de la Catalunya Central. Es manté la previsió del meteocat de neu les properes hores però sense gruixos significatius. Una de les comarques que pot resultar més afectada és la de Girona. Segons el Meteocat , sembla que es mantindrà el fred i que la temperatura podria pujar la setmana vinent. No ens afectarà cap gran pertorbació.

D’altra banda, Protecció Civil ha desactivat al migdia l’alerta del pla Procicat per onada de fred en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). L’alerta es va activar dissabte passat i ha estat vigent fins aquest dimarts per temperatures mínimes extremes que han afectat pràcticament a tot Catalunya durant les nits i matinades. Tot i les previsions, Protecció Civil ha fet una crida a mantenir la prudència en la mobilitat en cas de trobar gel a la calçada i també pel que fa als aparells de calefacció als habitatges.

Incidències viàries

La principal incidència viària a la Catalunya Central ha estat a la C-25, entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners, on s’ha prohibit el pas a vehicles pesants per la neu i el gel. També s’ha restringit el pas de camions al tram de Sant Julià de Vilatorta fins a Calldetenes i de Santa Coloma de Farners a Brunyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona