Societat

El mercat del Lleó de Girona se suma a la iniciativa Rius de llibres per acostar la lectura a la gent

El projecte consisteix en reciclar llibres i oferir-los en zones de molta afluència

El mercat del Lleó de Girona s’ha incorporat com a punt de distribució del projecte Rius de llibres que promou l’ajuntament amb l’entitat Connexió Papyrus. L’objectiu d’aquesta iniciativa és acostar els llibres i la lectura a la gent. L’estiu del 2018 es va obrir el primer dels punts a l’estació d’autobusos de la ciutat i poc a poc s’ha anat ampliant la xarxa amb la incorporació del Centre Cultural de la Mercè, els dos campus universitaris de la UdG i el GEiEG de Sant Ponç. L’objectiu és promoure la lectura posant a disposició de la gent els llibres. Els punts s’instal·len en zones de molta afluència de persones.

Fins ara s’han distribuït 55.000 llibres a la ciutat, la majoria d’ells s’han posat a l’estació d’autobusos, que és on més demanda hi ha. Papyrus proporciona els llibres i l’Ajuntament de Girona prepara els punts amb prestatgeries i garanteix la distribució de les obres. Per la seva part, es entitats acollidores cedeixen un espai per ubicar-hi les prestatgeries i les mantenen en ordre i reposen els llibres quan toca. Es poden recollir de forma gratuïta els llibres que s’hi deixin, però no és un espai per dipositar-ne.

Connexió Papyrus és una associació cultural sense ànim de lucre del municipi de Celrà. Té com a objectius recollir llibres usats per redistribuir-los i també promoure activitats i projectes culturals i socials. L’Ajuntament de Girona i Connexió Papyrus col·laboren habitualment, ja que aquesta entitat és una de les que rep fons de les biblioteques municipals que es donen de baixa i que poden ser d’interès en la tasca que porten a terme. A més, és un dels llocs on s’adrecen les persones que tenen interès en fer donacions de fons particulars que no tenen cabuda a les biblioteques .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia