Societat

Els opositors al parc eòlic marí volen impulsar una ILP per “pressionar” el Govern perquè tingui en compte el territori

Diverses entitats contràries han denunciat per “publicitat enganyosa” els impulsors d’un manifest favorable

L’Associació Stop Macro parc eòlic marí de la Costa Brava Nord estudia impulsar una Iniciativa Legistativa Popular (ILP) per “pressionar” el Govern a fer una “transició energètica tenint en compte l’opinió del territori”. La iniciativa estarà oberta a totes les comarques gironines i l’objectiu és aconseguir que l’executiu “compleixi amb els compromisos d’anar reduint les emissions de CO2 però sense sacrificar biodiversitat”.

D’altra banda, l’entitat, conjuntament amb la IAEDEN-Salvem l’Empordà i la Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa (que aplega 92 entitats de tot Catalunya), han presentat una denúncia davant Autocontrol, l’organisme independent d’autoregulació de la indústria publicitària a l’Estat espanyol, per “publicitat enganyosa i sense ètica” que ha aparegut recentment a diferents cartells als carres de Girona i Figueres.

“Són anuncis promoguts per una organització desconeguda fins fa poc, Panorama (https://panoramacomunidad.es/), i que es presenta sota l’aparença d’un mitjà de comunicació”, asseguren els opositors en un comunicat. Segons expliquen, es tracta d’un grup independent de persones de la societat civil que han creat una comunitat a favor del desplegament dels grans projectes d’energia renovables a Catalunya i recentment han impulsat un manifest a favor d’accelerar el desplegament de parcs fotovoltaics i parcs eòlics terrestres i marins a Catalunya.

En els cartells que les entitats han denunciat “s’incita” els ciutadans a unir-se a la comunitat creada a favor dels grans projectes de renovables amb el missatge: “Uneix-te a la comunitat de renovables. O encara més asma”. “La idea que es despren del mitssatge és que si no formes part de la comunitat, l’alternativa és un augment de la població afectada per l’asma, banalitzant d’aquesta manera malalties greus com la que afecta als pulmons. I tot plegat, sense aportar dades ni estudis científics que ho corroborin”, insisteixen.

Les entitats denunciants consideren que aquesta publicitat traspassa els límits de l’ètica, és “enganyosa” i confon a la població en un tema tan important com és la transició energètica; i demanen la retirada dels cartells publicitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT