Societat

La cavalcada de Figueres, aquest any sense caramels

Els patges del rei negre aniran sense pintar, s’estrenarà una carrossa i es mantindrà la zona de baixa intensitat sensorial

La cavalcada dels Reis d’Orient de Figueres tornarà als carrers de la ciutat amb força després de dos anys marcats per les restriccions de la pandèmia. Segons va informar l’ACN, com a novetat d’enguany, a banda del rei Baltasar, hi haurà alguns patges del rei negre sense pintar. Per altra banda, en el recorregut del 2023 s’estrenarà una nova carrossa, hi participaran més de 300 figurants i tant els patges reials com els tres reis no repartiran caramels a la mainada des de les carrosses.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Figueres, Angès Lladó, i la regidora de Festes, Ester Marcos, van informar durant la roda de premsa de la presentació de l’acte que es tractava d’una “qüestió d’ordre públic”. El consistori va defensar que les llaminadures provocaven corredisses dels infants i que, de fet, molts pares i mares (sobretot amb nens petits) han agraït la mesura presa enguany. “Serà una manera millor de gaudir de la cavalcada, qui vulgui caramels ja sap on trobar-ne”, va explicar la regidora de Festes de la ciutat.

Un altre dels punts forts que ha volgut potenciar l’Ajuntament de Figueres durant la cavalcada ha estat la inclusivitat. D’aquesta manera, el recorregut començarà el dijous 5 de gener a les set de la tarda a la Creu de la Mà i s’enfilarà cap al carrer Nou. A partir d’allà, continuarà pel carrer Castelló fins a la plaça del Gra, on es tornarà a instal·lar una zona de baixa intensitat sensorial per tal de reduir tant el volum com els efectes sonors i lluminosos estridents.

Per altra banda, a la Rambla, on s’acabarà el recorregut, s’hi habilitarà de nou un espai per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda així com un intèrpret del llenguatge dels signes que traduirà el discurs de ses majestats. En aquest sentit, Marcos, va reivindicar que serà un acte “inclusiu” i adaptat a tot els infants. Per la seva banda, Lladó va celebrar que “per fi” es pugui tornar a viure la cavalcada “sense restriccions” després de la covid-19, que va obligar a adoptar mesures sanitàries adequades. L’any passat, per exemple, es va haver d’habilitar una ruta d’un sol sentit per poder veure els Reis.

LA XIFRA

300
és el nombre
de figurants que participaran a la cavalcada dels Reis d’Orient de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER