Societat

Nova crida per desencallar el projecte del Hard Rock

Tretze ajuntaments i diverses cambres de comerç demanen al govern l’aprovació definitiva del pla director urbanístic de la zona

Els contraris al nou centre d’oci i joc també guanyen visibilitat

Els principals col·lectius empresarials i institucionals del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre han sol·licitat al govern l’aprovació definitiva del pla director urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, amb l’objectiu de desencallar el desenvolupament del projecte que Hard Rock Entertainment World vol aixecar a la zona.

La petició la lidera la Cambra de Comerç de Tarragona amb un manifest al qual s’han afegit altres cambres de comerç de la demarcació, i fins a tretze ajuntaments de la zona, amb els alcaldes de Salou (Pere Granados) i de Vila-seca (Pere Segura) al capdavant. Entre els demandants, però, no hi figura l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ni cap altre consistori controlat per ERC, de qui depèn ara la decisió, atès que governa en solitari la Generalitat. L’alcalde de Salou va fer esment d’aquestes absències ahir en la presentació del manifest: “Lamentem que no hi siguin els representants d’Esquerra Republicana, perquè ells representen no només el partit, sinó tot el territori. Això és fer política sectària.”

Els col·lectius empresarials i institucionals volen que el govern fixi una data per aprovar el pla director i que sigui un projecte “prioritari” per a l’executiu d’Aragonès, una qüestió que també s’està tractant en la negociació dels comptes de la Generalitat.

El manifest ja ha rebut el suport d’una quarantena d’administracions locals, com l’Ajuntament de Reus i el de Cambrils, i també la Diputació de Tarragona. A més a més, l’han signat actors econòmics i socials com ara Pimec, l’AEQT, el Port de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres.

El text remarca que el complex d’oci “és un projecte estratègic per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que comportarà una important inversió i la generació de molts llocs de treball”, diu la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, que condiciona a aquest projecte “la continuïtat d’un model econòmic d’èxit basat en la modernització constant del sector turístic”.

Segons la Cambra de Tarragona, la injecció econòmica que portaria el complex a la zona gràcies a la desestacionalització de l’activitat i a la contribució en el desenvolupament del turisme de vacances, de negocis i de compres es traduiria en una inversió superior als 1.000 milions d’euros i la creació de més de 12.000 llocs de treball.

Moviments contraris

Actualment el projecte del Hard Rock està paralitzat després d’un informe desfavorable del Departament d’Acció Climàtica sobre el compliment dels requisits ambientals de la zona on s’ha d’ubicar. Al Camp de Tarragona no tothom està a favor del projecte i n’és una prova clara l’impuls de la Plataforma Aturem Hard Rock. Fa unes setmanes va publicar també un manifest en què rebutjava aquest complex, amb l’aval d’una cinquantena de personalitats de la política, la cultura i la ciència, i demanava que s’aturés de manera definitiva. Entre els defensors d’aquesta posició, hi ha els diputats d’ERC Rubén Wagensberg i Jenn Díaz; els exdiputats de la CUP David Fernàndez i Anna Gabriel; Jéssica Albiach, dels comuns; els músics Lluís Gavaldà i Joan Reig, de la banda Els Pets; l’arqueòleg Eudald Carbonell, i els geògrafs de la URV Sergi Saladié i Antonio Russo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona