Societat

Els veïns del Balneari Montagut també demanen un semàfor per a l’N-260

Escriuen cartes als ajuntaments de Ribes de Freser i Campelles explicant el perill d’incorporar-se a la carretera

Sense el regulador, l’hotel no pot obrir

La iniciativa dels propietaris del balneari Montagut, situat al peu de la carretera N-260 a escassos quilòmetres de Ribes de Freser, per posar un semàfor a la via, davant de l’establiment hoteler, ha rebut el suport dels veïns que viuen en masies properes a l’establiment. El semàfor es considera indispensable per poder reobrir el balneari, ja que la zona d’esbarjo i aparcament es troba a l’altre costat de la carretera, per on passen els cotxes a tota velocitat, i també és necessari per facilitar la incorporació a la via dels veïns de les masies de la zona.

Aquests veïns han signat, de manera individual, una carta en forma d’instància dirigida a les alcaldesses de Campelles i Ribes de Freser, Judit Cornellà i Mònica Sanjaume, on demanen que intervinguin de manera activa per aconseguir el semàfor. De moment, l’alcaldessa campellenca ja s’ha dirigit al sotsdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, demanant una reunió per abordar aquest tema, ja que es tracta d’una carretera de competència de l’Estat.

A les cartes, els veïns coincideixen a dir que la maniobra que han de fer per incorporar-se a la carretera comporta un “perill de mort”. Tot i que en aquest punt la velocitat està limitada a 60 km/h, els cotxes hi circulen per damunt del que està permès i això fa que l’operació d’incorporar-se a la carretera en aquest indret sigui una maniobra de risc que han de fer a diari els veïns de les masies.

El perill és tan real que una de les veïnes que signa les cartes explica que va tenir un accident en incorporar-se a la carretera amb conseqüències greus i “danys irreparables” a la seva salut. Un altre dels signants de les instàncies explica que per anar a llançar la brossa als contenidors, situats al mateix costat de l’edifici del balneari, s’ha de travessar la carretera caminant, i això comporta un risc afegit.

La petició del semàfor davant el balneari és coherent amb la política que s’ha seguit en aquesta carretera. A prop de l’establiment hi ha dos precedents: un semàfor està situat davant l’hotel de la Séquia Molinar, al pas de l’N-260 per Campdevànol, i un altre al punt de Can Gusi, a l’entrada del municipi de Ribes de Freser, que facilita el pas des d’un petit aparcament a una zona de comerços i restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA