Societat

societat

Vaga de metges; sense acord

Els sindicats rebutgen l’última proposta de l’ICS

Els sindicats han rebutjat l’última proposta que l’Institut Català de la Salut (ICS) ha posat sobre la taula de negociació de la sanitat pública, en entendre que retallen retribucions i entorpeixen la conciliació laboral i personal dels metges.

Amb la vaga de metgess assenyalada al calendari pel 25 i 26 de gener, dilluns passat es va reunir la taula sectorial de la sanitat per abordar un tercer acord laboral del personal estatutari de l’ICS, la principal empresa pública sanitària adscrita al Departament de Salut.

En aquesta trobada, l’ICS va plantejar una proposta que el sindicat Metges de Catalunya (MC), convocant de la vaga, ha qualificat de “decebedora” perquè no contenen “cap avanç tangible en la millora de les condicions de treball”, mentre que CCOO també l’ha rebutjat per “insuficient”.

Segons ha informat aquest dimecres MC, l’ICS ha proposat una reducció del complement de desplaçament per a les atencions domiciliàries que fan els metges dels equips d’atenció primària i la congelació del preu de la guàrdia, amb els imports i condicions acordades en 2018.

Així mateix, ha obert la porta a crear equips específics per a visites a domicilis, la qual cosa el sindicat entén que trencaria amb l’atenció longitudinal, que significa que el mateix doctor del CAP qui fa el seguiment d’un pacient és el que s’hi desplaça al seu domicili si és necessari.

Segons Metges de Catalunya, l’ICS ha posat sobre la taula així mateix el manteniment de la jornada de matí i tarda mòbil -és a dir, amb possibilitat de mobilitat entre els torns- per al personal mèdic d’atenció especialitzada, amb quatre matins intensius de 8 a 15.30 hores i una jornada de tarda a la setmana per mantenir en aquesta franja un 25 % d’activitat en jornada ordinària en tots els serveis.

Per al sindicat, això suposaria cobrir la resta de l’assistència de tarda (75 %) amb hores extraordinàries, la qual cosa dificultarà la conciliació i incrementarà les sobrecàrregues de treball, ha alertat MC.

En aquest sentit, el principal sindicat mèdic ha reiterat l’objectiu de recuperar la jornada laboral de 35 hores setmanals i regular els descansos mínims, a fi de reduir l’esgotament professional i afavorir la conciliació, tal com ha plantejat en la convocatòria de vaga del 25 i 26 de gener.

En aquesta mateixa línia, CCOO ha criticat que, si bé en el marc estatal contempla la jornada de 35 anys, la proposta d’acord plantejada per l’ICS no rebaixa les hores anuals en comparació amb l’anterior pacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona