Societat

Girona i Reggio Emilia renoven la declaració d’agermanament coincidint amb el 40è aniversari de l’acord

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, i el regidor d’Educació, Àdam Bertran, són a la ciutat italiana amb motiu de l’efemèride

Girona i la ciutat italiana Reggio Emilia han renovat la declaració d’agermanament que les uneix des del 16 de setembre del 1982, ara fa més de 40 anys. Per aquest motiu, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de la regidora de Promoció Econòmica Glòria Plana Yanes i del regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, ha viatjat a la ciutat italiana per fer efectiva la renovació de l’acord. L’acte ha tingut lloc aquest mateix matí a l’Ajuntament de Reggio Emilia, i ha comptat amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Luca Vecchi.

“Des de Girona, estem convençuts que ara és el moment de reprendre amb força les relacions entre els dos municipis i de treballar conjuntament de cara a establir futures col·laboracions. De la regió de Reggio Emilia, sabem que podem aprendre molt del model educatiu que s’ha implementat i tenim ganes de conèixer-lo millor, mentre que per part nostra podem acompanyar la ciutat en la promoció del turisme a la zona”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Per la seva banda, de l’alcalde de Reggio Emilia, Luca Vecchi, ha remarcat “la trajectòria d’aquests quaranta anys de relacions amb Girona i les semblances de les dues ciutats en matèria d’innovació, cultura, educació i promoció de l’esport”.

Durant aquesta visita institucional a Itàlia, Madrenas, Plana i Bertran han tingut l’oportunitat de conèixer alguns projectes liderats pel consistori de Reggio Emilia. Per una banda, han visitat el Teatre Municipal de la ciutat i s’han trobat amb actors turístics i culturals del municipi.

D’altra banda, ahir també van visitar la Fondazione E35, un projecte compartit entre ens representatius del territori italià, que en fomenten la promoció europea i internacional amb l’objectiu d’atraure recursos econòmics, iniciatives d’emprenedoria i associacions, i de generar suport tant a les polítiques de desenvolupament local com a les entitats locals i les seves agregacions .

Finalment, està previst que avui a la tarda visitin el Centro Internazionale Loris Malaguzzi, un lloc de trobada i intercanvi per innovar en educació i cultura tant de forma local i nacional com internacional. L’espai aplica la filosofia Reggio Emilia Approach®, que s’aplica als centres infantils i escoles bressols municipals de la regió italiana. També tindran l’oportunitat de conèixer l’escola bressol municipal Diana i de reunir-se amb la tinenta d’alcaldia d’Educació, Coneixement i Ciutat Universitària i Esport de l’Ajuntament de Reggio Emilia Raffaella Curioni.

Les relacions d’agermanament entre Girona i Reggio Emilia es van formalitzar el 16 de setembre de 1982, motivades per les similituds compartides per les dues ciutats i per la voluntat conjunta d’establir i consolidar el coneixement mutu, la cooperació i l’intercanvi d’experiències relatives al progrés, l’educació i la cultura, entre altres. Al llarg dels anys d’agermanament, Girona i Reggio Emilia han col·laborat i segueixen col·laborant com a socis en multitud de projectes, com ara el projecte europeu per a la mobilitat autònoma i independent dels infants School Chance.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona