Societat

Vint-i-sis comarques catalanes estan en alerta per risc d'incendis

Un total de dinou comarques catalanes es troben en fase d'alerta per alt risc d'incendis, mentre que a set més aquest risc és moderat, a causa de la sequera i el fort vent que bufa avui bona part de Catalunya.

En concret, les comarques en les quals s'ha decretat el màxim grau d'alerta són l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Empordà, les Garrigues, la Segarra, el Segrià, l'Urgell, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

De la seva banda, les comarques en les quals el risc és moderat són el Bages, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Empordà, la Noguera, el Pla d'Urgell i el Solsonès.

L'extrema sequera que des de fa mesos afecta Catalunya ha agreujat el risc d'incendis, per la qual cosa la Generalitat ha demanat a la ciutadania que mantingui la "prudència" i eviti "al màxim les negligències" per evitar que es declarin focs accidentals.

Durant aquesta època de l'any el risc d'incendis és, normalment, baix, si bé aquest any la situació ha canviat a causa de l'escassetat de precipitacions.

"La sequera, sumada al vent i a la parada hivernal de la vegetació són tres elements que eleven molt el perill d'incendi", ha indicat el departament en un comunicat, en el qual ha advertit que a partir de demà i fins dilluns es preveuen episodis de vent que seran més intensos a les comarques del sud i l'Alt Empordà, on s'incrementa, per tant, el perill d'incendi forestal.

El Cos d'Agents Rurals disposarà aquests dies del cent per cent dels seus efectius per vigilar les àrees de risc durant les vacances de Setmana Santa.

Fins al diumenge, els agents vigilaran especialment les àrees d'acampada, sobretot a la Catalunya interior, mentre que dilluns de Pasqua les tasques de control se centraran a les comarques del litoral.

Durant el primer trimestre de 2008 s'han declarat 94 incendis forestals, una xifra menor a la del mateix període de l'any anterior, i les més de 200 hectàrees calcinades són principalment conseqüència de dues cremes de pastures a la Val d'Aran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament aprova un protocol per intervenir en ocupacions a immobles

Terrassa
societat

Primera edició del seminari Arxius i Turisme

lloret de mar

Collistes de l’Aplec del Caragol, a punt per encetar la 43a edició

Lleida

La primera Nit de la Comunicació de la Selva reuneix més de 100 persones

caldes de malavella
Infraestructures

Quatre detinguts pel robatori de coure que va col·lapsar Rodalies el dia de les eleccions del 12-M

barcelona
societat

Clam per a la millora de la convivència a la Mariola de Lleida

Lleida
societat

Aprovat el pla de prevenció de drogues i addiccions

L’Hospitalet de Llobregat
ciutat del vaticà

El papa anuncia la canonització del primer ‘sant mil·lennista’

barcelona
el pasteral

Comitè d’implantació del pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

el pasteral