Societat

Un pederasta reincident surt de la presó sense vigilància

El van arrestar a l’agost per abusar de diverses nenes a Sant Vicenç de Castellet quan estava en llibertat condicional

Justícia s’ha posat en contacte amb la fiscalia per advertir que l’home presenta “un risc elevat de reincidència”

Carles S., el pederasta reincident detingut a l’agost passat per abusar de diverses nenes en una piscina de Sant Vicenç de Castellet (Bages) mentre estava en llibertat condicional, ha sortit definitivament de la presó després de complir condemna, sense que la justícia li hagi fixat encara mesures per tenir-lo sota vigilància.

Segons han informat a Efe fonts properes al cas, el pederasta, que complia condemna a la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), no tenia una ordre d’ingrés a la presó preventiva pels abusos que presumptament va cometre a Sant Vicenç, atès que el jutge d’instrucció va descartar decretar-la, malgrat que així ho havia sol·licitat l’acusació particular.

Carles S. ha acabat aquest divendres de complir amb la pena de 14 anys de presó -amb set anys i set mesos d’estada màxima a la presó- que l’Audiència de Barcelona li va imposar el 2015 per abusar sexualment de quatre menors a Terrassa (Vallès Occidental), amb el que es dona per liquidada la seva condemna.

El pedòfil té a més una pena accessòria de set anys de llibertat vigilada, malgrat que la justícia encara no ha fixat amb quins mecanismes garantirà que estigui sota control -que podria incloure des d’una polsera amb localització a una supervisió policial-, per la qual cosa de moment no té cap mesura imposada.

Carles S. estava en llibertat condicional -a la qual es pot accedir després de complir a la presó tres quartes parts de la pena- quan l’agost passat va ser detingut acusat d’abusar de nou de nenes a la piscina municipal de Sant Vicenç de Castellet (Bages).

El Departament de Justícia va revocar la llibertat condicional al pederasta, al mateix temps que un jutjat de Manresa (Bages) li obria una investigació pels nous abusos sexuals comesos, encara que no va acordar el seu ingrés a la presó preventiva per aquesta causa i li va fixar únicament compareixences periòdiques al jutjat.

Mentre es resolen les mesures de vigilància per al pederasta, el Departament de Justícia s’ha posat en contacte amb la Fiscalia de Barcelona, com a òrgan competent en aquests casos, per advertir-li que Carles S. presenta un “risc elevat de reincidència” i informar dels detalls del cas.

A més, han comunicat al ministeri públic que Carles S. passarà a viure en el que es coneix com a “recurs residencial de la comunitat”, gràcies a una entitat que l’acull, segons fonts del Departament de Justícia.

Carles S. va ser detingut el mes d’agost passat després que els pares d’algunes menors denunciessin a la policia que s’havia guanyat la confiança de les nenes a la piscina municipal de Sant Vicenç i, amb l’excusa de fer-los pessigolles, els havia fet tocaments i intentat entrar als vestidors on es canviaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona