Societat

Societat

El primer curs de l’‘Entarda’t’

Tardes de socialització

El projecte pilot de lleure educatiu de l’Ajuntament de Girona arrenca en cinc escoles públiques, a Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert

La tarifació social permet que alguns infants facin activitats tres tardes a la setmana tot el curs per 40 euros

Amb 180 alumnes i una línia des d’I3 (infantil 3) fins a 6è de primària, l’escola Santa Eugènia –popularment el “col·legi groc”–, és una de les cinc que formen part del pla educatiu entorn (PEE) de Santa Eugènia i Sant Narcís. Totes cinc participen en el projecte pilot de lleure Entarda’t, tardes de lleure, amb el qual l’Ajuntament pretén “que ningú quedi fora de cap activitat municipal”, assenyala el regidor d’Educació, Àdam Bertran (ERC).

“Al maig intentàvem fer extraescolars per aquest curs i vèiem que no ens en sortiríem”, diu la directora de l’escola, Fina Hervàs. Les gestions de l’equip directiu i l’associació de famílies d’alumnes (AFA) costaven. El curs passat s’havien fet les activitats de multiesports i teatre, però ara aquells obstacles queden lluny. Ara hi fan quatre tallers: creativitat i arts plàstiques, psicomotricitat, multiesports i ritmes musicals. Entre tots els tallers, hi ha una quarantena d’inscrits. El centre agraeix el suport de l’Ajuntament a l’hora de fer la inscripció i els tràmits, explica Míriam Millán, la tècnica d’integració social (TIS): “Les famílies necessiten suport i acompanyament en les activitats de lleure.”

Berenar i embrutir-se

Dimarts passat, l’Àlex, la Júlia, l’Oussama, la Sofia i l’Emma berenaven al menjador teatre de l’escola abans d’embrutar-se i fer un mural amb pinzells i les mans. A la mateixa hora, hi havia multiesports al pavelló de Santa Eugènia. “Molts nanos no tindrien la possibilitat de fer esports. Aquí en coneixen i fan una activitat plegats”, deia l’Arnau, un dels dos monitors.

L’Entarda’t forma part del pla per a l’equitat educativa de Girona, que viu el segon curs (de quatre). Segons dades del pla, l’escola Santa Eugènia forma part de l’agrupació censal número 10, on la població jove sense estudis postobligatoris és del 43,4%. El programa també es fa als col·legis Montfalgars (Santa Eugènia), Àgora i Cassià Costal (Sant Narcís) i Dalmau Carles (Can Gibert), amb els mateixos tallers.

“Hi ha barris que es poden permetre aquestes activitats, però d’altres que no. Ara està molt bé, això, però no ha de quedar en un petit bolet”, explica la directora, que aprofita l’ocasió per reivindicar un canvi de pati , que ara és d’asfalt. Demana que sigui com a la pista que han fet al parc Central, diu Hervàs. L’Ajuntament no té voluntat que el projecte pilot sigui “un bolet” i vol estendre’l als altres setze col·legis públics a partir del curs 2023/2024, explica Bertran.

La tarifació social permet a les famílies pagar en funció de la renda. I hi ha casos que, amb 40 euros, l’infant pot fer activitats tres tardes a la setmana tot el curs –20 si en fan una. El programa costa uns 80.000 euros i l’Ajuntament ha rebut diners del programa Temps de cures de la Generalitat.

L’escola Santa Eugènia és considerada de màxima complexitat, igual que l’Àgora, el Dalmau Carles i el Cassià Costal. El Montfalgars és d’alta complexitat. A l’escola, hi ha setze docents, una administrativa, una tècnica d’educació infantil (TEI) i l’esmentada TIS, entre altres professionals.

11
alumnes
inscrits en el taller de creativitat i arts plàstiques a Santa Eugènia. Hi ha 250 inscrits entre les cinc escoles que participen en l’Entarda’t, tardes de lleure. S’hi fan 400 usos (es pot fer més d’un taller).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES