Societat

El pressupost de Sant Gregori creix a 4,8 milions d’euros per a 2023

L’Ajuntament de Sant Gregori ha aprovat el pressupost municipal amb un creixement del 6,7% respecte el pressupost de l’any 2022

El pressupost de l’Ajuntament s’eleva a 4.823.391,85 euros i el de Serveis Municipals Sant Gregori, per completar els habitatges de protecció oficial, a 796.995,43 euros. Això suma un pressupost consolidat de 5.620.387,28 euros.

En quan al pressupost de l’Ajuntament de Sant Gregori, en l’apartat d’ingressos hi ha un increment de la recaptació de l’IAE, un increment en la participació d’ingressos de l’estat, un increment del fons de cooperació local de la Generalitat de Catalunya i s’han sumat les noves altes a la taxa de deixalles. També s’ha previst una major aportació d’ICIO prenent com a referència la recaptació d’anteriors exercicis. Entre aquestes partides suposa un increment d’ingressos de 265.671 euros.

En quan a despesa municipal s’ha previst l’increment del 4% al personal municipal, es mantenen tots els llocs de treball i es preveuen dues noves places a la plantilla de personal: una a la Guàrdia Municipal i una altre a la Brigada.

S’ha tingut en compte un increment en subministraments, gas i electricitat, d’entorn el 5% més que l’exercici anterior. La partida de neteja d’equipaments municipals també s’incrementa en consonància a l’augment de les activitats i la utilització dels equipaments municipals.

S’ha incrementat la partida destinada al Consorci de Benestar Social del Gironès amb 11.431 euros i les ajudes socials s’incrementen en 2.000 euros.

S’han sumat 7.000 euros a la partida de Protecció Civil i s’ha creat la partida de material de Guàrdia Municipal amb 20.000 euros. La partida de cultura, amb la qual es despleguen totes les activitats culturals i la programació teatral, s’ha incrementat amb 40.000 més arribant fins als 200.000 euros. En el capítol d’inversions s’han previst inicialment 197.203 euros que corresponen al pressupost participatiu amb 40.000 euros; primer pagament de l’adquisició de la rectoria Cartellà amb 32.000 euros; inversió a la via pública amb 57.203 euros; manteniment de franges perimetrals contra incendis amb 15.000 euros; ampliació de la xarxa d’aigua potable amb 23.000 euros i una partida de projectes, estudis i memòries amb 30.000 euros.

L’alcalde, Quim Roca, explica que s’ha elaborat un pressupost sense incrementar els impostos a les famílies ni tampoc al petit i mitjà comerç del municipi. Amb aquest nou pressupost es mantenen tots els serveis municipals i es tenen en compte l’augment de costos en subministraments. Tot i això, apunta que caldrà seguir impulsant accions i projectes d’estalvi energètic per frenar aquest increment de la despesa en energia elèctrica o gas.

Roca apunta que s’han tingut en compte i s’atenen les peticions i sol·licituds rebudes tan per part de les àrees municipals, com de les entitats o organismes supramunicipals. Així com també s’ha pogut incloure un nou paquet d’inversions previstes dins del programa de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona