Societat

Líder en la lliga de camps tercermundistes

La notícia del lector

Diuen que l'equip local juga amb avantatge. Però si el camp de futbol és ple de sots que acumulen aigua i fang, el desgast de la terra és tan exagerat que sembla asfalt, i si, a més a més, hi ha vestidors i dutxes insalubres, una il·luminació escassa i cap comoditat per als espectadors i entrenadors, jugar en camp contrari és un plaer.

El CF Corbera, al Baix Llobregat, fa anys que s'avergonyeix de jugar a casa. I des de l'estiu passat que ho explica al carrer amb manifestacions i als clubs rivals perquè els donin suport en la seva particular lluita. "El terreny de joc i els vestidors estan completament destrossats i no tenim espai per guardar el material. Això ens ha convertit en un dels clubs amb les infraestructures més ruïnoses del Baix Llobregat, i probablement de Catalunya", denuncia Francesc Costa, president del club, que compta amb setze equips que militen en diferents categories.

El problema no és jugar en un camp construït ara fa tres dècades, on no s'ha fet cap reforma, o "no gosar dutxar-se després del partit perquè els vestidors fan angúnia", sinó que, segons el club, la seguretat dels jugadors i espectadors tampoc no està garantida. D'altra banda, la instal·lació no compleix les exigències tècniques de la Federació Catalana de Futbol per participar en competicions oficials.

Ara sí, ara no
L'entitat esportiva fa anys que reclama a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat un camp nou, o com a mínim una reforma integral de l'actual. I el somni ha estat a tocar. Tant, que en l'anterior mandat el club va tenir a les mans un projecte de camp nou. No va tirar endavant, però el novembre del 2007 al ple municipal es va assegurar que el 2008 hi hauria la partida destinada a fer el camp de futbol.

La idea era que abans de finalitzar el 2008 estiguessin fetes les noves instal·lacions. I una nova desil·lusió, perquè els pressupostos no destinen ni un sol euro al CF Corbera. L'Ajuntament sosté ara que no té diners per destinar a la futura reforma. Tot i així, s'ha avingut a reunir-se amb el club per mirar de trobar-hi una sortida. Serà demà dimarts i, a sobre de la taula, el consistori s'hi trobarà l'oferta d'una empresa que s'ha adreçat al club. "Ens ha fet un pressupost de 230.000 euros per posar gespa artificial i dignificar una mica el camp. Això ens donaria aire, però de moment l'Ajuntament encara està tancat en banda", es lamenta el president del club. Si no hi ha resultats, continuaran les mobilitzacions.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a Francesc Costa, president del CF Corbera



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona