Societat

Un gran castell de focs clou les Fires més esperades

Els focs, que es van llançar des de les Ribes del Ter, van cremar més de 158 quilos d’explosius

L’última jornada va estar marcada per la trobada de gegants i la segona cursa adaptada

Un espectacular castell de focs de més d’un quart d’hora de durada va cloure, ahir al vespre, una de les edicions de Fires de Girona més esperades després de la pandèmia. Els focs artificials, que van tenir lloc a les Ribes del Ter i van ser ben visibles des de diferents punts de la ciutat, van anar a càrrec de la pirotècnia Hermanos Ferrández, que van fer servir 158 quilos d’explosius per esquitxar de colors i màgia el cel de Girona i acomiadar, amb un seguiment multitudinari, la festa major de la ciutat.

L’última jornada de les Festes de Sant Narcís van començar amb la XLI Trobada de Gegants i Bestiari de Girona al parc del Migdia. Acompanyada per un sol lluminós, la plantada de gegants procedents de diferents indrets del país, a partir de les 10 del matí, va convertir aquest espai en un lloc de festa i de trobada eminentment familiar. Una hora i mitja més tard, va començar la cercavila que, sortint del parc del Migdia, va discórrer pels carrers d’Oriol Martorell i Codina, del Migdia i d’Ultònia fins arribar a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba. Per allà on va passar, la Fal·lera Gironina, que aquest any commemora el 25è aniversari, va deixar anar un rastre de música i alegria.

També ahir al matí, es va celebrar al parc Central, amb gran entusiasme dels participants i les seves famílies, la Segona Cursa Adaptada per a Infants i Joves, organitzada per l’Associació Multicapacitats. Moments abans d’iniciar-se les diferents curses, que van ser conduïdes i amenitzades per l’actor Martí Peraferrer, s’hi havien inscrit una setantena de participants. “Tota activitat que es faci amb ànim inclusiu ens sembla molt i molt bé”, va manifestar el pare de la Maria, de 10 anys, que, afectada per una disfàgia esquelètica, esperava il·lusionada el tret de sortida. El pare de la Maria va aprofitar per agrair, des de Girona, la iniciativa de la barcelonina Noemí Font, que ha exportat les curses adaptades arreu del país. Unes curses que són molt ben rebudes per part del públic i en què tothom surt guanyant. Ahir, era un bon dia per aprofitar les portes obertes dels museus de Girona i del refugi antiaeri del jardí de la Infància. I, a la tarda, la festa va continuar fins a l’hora dels focs artificials amb propostes de teatre, concerts i lectures dramatitzades. D’entre totes, cal destacar l’espectacle Qui cu qui què quina, a càrrec de la companyia Nom Provisional, que va tenir lloc a mitja tarda a La Copa, l’espai dels concerts de les barraques per excel·lència que es va acomiadar fins a l’any vinent.

Balanç positiu dels firaires

Els firaires atribueixen la recuperació d’afluència a les atraccions de Sant Narcís al bon temps. En declaracions a ACN, el president d’aquest col·lectiu a les comarques gironines, Joan Bagó, es mostrava prudent i deia que s’ha d’esperar a recollir per acabar de concretar el balanç, però considerava que la calor i el sol havien propiciat que les fires haguessin “anat millor que l’any passat”. El cert és que, cada dia, s’han vist famílies passejant per la Devesa amb infants per pujar a les atraccions i participar dels estands de les fires. A la nit, les atraccions per adults també s’han omplert amb cues per accedir-hi, sobretot dijous passat coincidint amb el descompte del 2x1 en tots els bitllets. Tot i haver de fer front a l’augment del preu de l’electricitat, Bagó assegura que les atraccions infantils no han apujat el preu dels tiquets, però admet que sí que ho han fet els de les atraccions per a adults. En tot cas, reconeix que no han tornat a recuperar les xifres d’assistència del 2008, que qualifica d’“excepcionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona