Societat

empreses

Musk agafa el control de Twitter i acomiada els alts executius de la companyia

El propietari de Tesla i SpaceX paga els 44.000 milions de dòlars per la plataforma després de mesos d’incertesa

“L’ocell ha estat alliberat”, ha piulat Elon Musk aquesta matinada hora catalana, després d’haver completat l’operació de compra de Twitter per 44.000 milions de dòlars (44.105 milions d’euros aproximadament) després d’uns set mesos d’estira-i-arronsa.

La seva primera gran decisió ja com a nou propietari de la plataforma ha estat acomiadar el director executiu de l’empresa, Parag Agrawal, així com el director financer, Ned Segal, i a l’encarregada d’afers jurídics, Vijaya Gadde, segons informen aquest matí diversos mitjans nord-americans com The Washington Post, The New York Times i la cadena CNN.

Musk tenia fins demà divendres, per tancar la compra, dia en què vencia el termini que li va donar una jutgessa abans d’obrir un procés legal si no es formalitzava l’adquisició. L’operació s’allargava des del passat mes d’abril, quan el propietari de Tesla i Space X va llançar una oferta de compra per 44.000 milions de dòlars, que Twitter va acceptar de mal grat.

L’home més ric del món va intentar després revertir l’acord de manera unilateral, acusant la plataforma d’haver-li mentit, però el consell d’administració de la xarxa social va portar el cas als tribunals. Fins a principi d’aquest mes, pocs dies abans de l’obertura del procés legal que Twitter semblava que guanyaria, Musk va proposar tancar l’acord al preu inicialment, 44.000 milions de dòlars.

El propietari de Tesla i Space X va anar dimecres a la seu de la plataforma social, i en el seu perfil de Twitter va canviar la seva presentació i va repiular una imatge d’ell envoltat de treballadors de la plataforma en el cafè de les oficines. Però, en publicar-se en diversos mitjans la notícia de l’acomiadament dels principals executius de l’empresa, alguns treballadors van donar suport a la direcció sortint a través de missatges a Twitter.

El tancament de l’operació de compra elimina la incertesa sobre el negoci, els treballadors i els accionistes de l’empresa, però obre altres interrogants pel futur de la plataforma. Musk ha avançat que planteja repensar les polítiques de moderació de contingut de Twitter per donar entrada a un enfocament més maximalista de la “llibertat d’expressió”. L’home més ric del món també ha dit que no està d’acord amb la pràctica de prohibicions permanents per aquells que violen reiteradament les regles, la qual cosa planteja que una gran quantitat d’usuaris prèviament fets fora de la plataforma puguin tornar. Es dona la circumstància que la màxima responsable legal i de polítiques de Twitter acomiadada, Vijaya Gadde, va ser també l’executiva que va demanar tancar el copte de l’expresident dels Estats Units Donald Trump, una censura que es va fer efectiva el 8 de gener del 2021, dos dies després de l’assalt al Capitoli per part dels seguidors del polític republicà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp