Societat

Trànsit preveu que 475.000 vehicles sortiran de Barcelona per Tots Sants

Un total de 1.617 agents dels Mossos reforçaran la seguretat a la xarxa viària i faran 1.310 controls

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que a partir de demà sortiran de l’àrea de Barcelona uns 475.000 vehicles amb motiu del pont de Tots Sants, en la seva majoria cap a punts de l’interior i de muntanya, fet que comportarà una mobilització de 1.617 agents dels Mossos d’Esquadra, que tenen previst efectuar 1.310 controls.

Segons ha informat Trànsit, es preveu que entre les 15.00 hores de demà divendres i les 15.00 hores de dissabte sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona prop de 475.000 vehicles, mentre que entre les 12.00 i les 00.00 de dimarts, 1 de novembre, quan finalitza el pont, tornin cap a la zona d’influència de la capital catalana uns 265.000 vehicles.

Trànsit ha demanat als conductors que aquest cap de setmana i, especialment, de cara al retorn, planifiquin els trajectes i evitin les hores de major confluència a les carreteres, especialment entre les 17.00 i les 21.00 del proper dimarts, 1 de novembre.

La majoria dels desplaçaments es dirigiran cap a destinacions de muntanya i de punts de l’interior de Catalunya, per la qual cosa Trànsit preveu que les vies que concentrin una major mobilitat siguin la C-16, la C-17, la C-14, la C-55 i l’N-145 d’entrada a Andorra, a més de l’AP-7 i la C-33, com ocorre habitualment i més especialment des que es van alliberar els peatges.

A més, també es preveuen retencions importants a la B-23 i a la C-58, tant en la sortida com en la tornada.

En concret, els trams en què es preveuen més retencions en la sortida seran l’A-2, entre Cornellà de Llobregat i Abrera, l’AP-7 nord, entre Barberà del Vallès, Mollet i La Roca, l’AP-7 sud, entre el Papiol, Martorell i Gelida, la B-23, entre Molins de Rei i el Papiol, la B-30, entre Cerdanyola i Barberà, la C-16, entre Berga i Cercs, la C-17, entre Mollet i Parets, la C-58, entre Barcelona i Ripollet, la C-60, a Argentona, la C-14, a Oliana i l’N-145, entre la Seu d’Urgell i Andorra.

Per a l’operació retorn, Trànsit preveu que els trams que poden sofrir més congestions viàries siguin l’A-2, entre Jorba, el Bruc i Collbató, l’AP-7 nord, entre Sant Celoni, Llinars i la Roca, l’AP-7 sud, de Vilafranca del Penedès a Martorell, la C-16, entre el Túnel del Cadí, Cercs i Berga, la C-17, entre Ripoll i Parets, la C-33, entre la Llagosta i Barcelona, la C-55, a Castellgalí, i l’N-145, als accessos a Andorra.

De cara al dimarts, 1 de novembre, Trànsit també preveu un increment de la mobilitat cap als cementiris, tant urbans com interurbans, la qual cosa pot provocar retencions a les vies d’accés.

Com és habitual en els últims dispositius de trànsit en aquest any, s’aplicaran restriccions per a la circulació de camions, que a les principals autopistes hauran de circular pel carril dret i no podran avançar ni superar els 80 per hora.

Durant el pont, els Mossos d’Esquadra activaran 1.617 efectius de trànsit, que desplegaran 1.310 controls a les vies de màxima mobilitat però també a les secundàries: 331 d’alcoholèmia i drogues, 241 de seguretat passiva, 189 per a motocicletes, 254 contra distraccions, 207 de velocitat i 22 de transports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra