Societat

societat

Jutgen un acusat que s'enfronta a 13 anys de presó per violar una menor de 14 tornant de festa a Anglès

El processat ho nega i diu que es va limitar a fer part del camí per anar a casa de matinada amb l’adolescent

L’Audiència de Girona ha jutjat un acusat que s’enfronta a 13 anys de presó per violar una menor de 14 tornant de festa a Anglès l’any 2017. La fiscalia sosté que cap a les quatre de la matinada d’un dia que no s’ha pogut concretar, acusat i víctima tornaven cap a casa quan, a l’alçada de l’institut, el processat la va atacar fent-la caure a terra. “Aprofitant que havia perdut el coneixement per la caiguda”, exposa l’acusació pública, la va agredir sexualment. La víctima ha declarat a porta tancada. L’acusat ha negat les acusacions i ha dit que es va limitar a caminar al costat de l’adolescent fins que va arribar a casa seva. La defensa demana l’absolució i argumenta que no hi ha cap prova que avali el relat de la víctima.

Al judici, que s'ha fet aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona, l'acusat ha explicat que coneixia la víctima perquè és la germana d'un dels seus millors amics i que solien sortir amb la mateixa colla, en la que també hi havia una noia que aleshores era la seva parella. Segons ha dit, generalment anaven els divendres i dissabtes a fer botellot darrere el pavelló d'Anglès. El processat ha assegurat que no sap ben bé a quin dia en concret es refereix l'acusació perquè, de fet, tot sovint alguns dels joves feien el camí de tornada a casa plegats "quan s'acabava l'alcohol". Sí que ha precisat que una de les nits ell, la víctima i un altre amic van fer el recorregut fins a la plaça de l'institut i, un cop allà, van acomiadar l'altre noi i van continuar plegats "uns 100 metres" fins a arribar al seu domicili: "Jo vaig entrar i ella va continuar". L'acusat ha negat que agredís sexualment la víctima i ha dit que "mai faria una cosa així": "És que a més jo tenia xicota". La víctima ha declarat a porta tancada. Al final del judici, la fiscalia ha mantingut la petició de 13 anys de presó per a l'acusat per un delicte d'agressió sexual a menor de 16 anys. L'escrit d'acusació sosté que els fets van passar cap a les quatre de la matinada en una "data indeterminada" de l'hivern del 2017. El fiscal apunta que, quan víctima i acusat es van quedar sols, el jove la va atacar quan passaven per la zona de l'institut i la va fer caure a terra. Arran de la caiguda, la menor va "perdre el coneixement" i va ser llavors quan l'acusat la va abaixar els pantalons i la va violar, segons l'acusació.

Durant l'informe, el fiscal ha remarcat que no hi ha proves biològiques ni físiques perquè la víctima va trigar temps a denunciar els fets. De fet, ha dit que ho va fer quan va saber que una altra menor havia denunciat el processat per agressió sexual. La defensa demana l'absolució perquè considera que no hi ha cap prova que avali la denúncia. En aquest sentit, l'advocada ha argumentat que no consta a la causa ni tan sols un informe psicològic que indiqui que la menor ha pogut patir algun tipus de seqüela arran de l'atac. A banda de la pena de presó, el fiscal també demana en cas de condemna l'expulsió del país de l'acusat un cop complertes dues terceres parts de la condemna o quan accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional i que se li prohibeixi tornar en un termini de 10 anys. L'acusat és originari del Marroc. La defensa ha aportat documentació per acreditar l'arrelament del processat al país, on viu amb la seva família i treballa. El judici ha quedat vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT