Societat

Incident a la base militar de Sant Climent Sescebes per la presència d’una gallina amb una càmera

L’animal formava part d’un estudi de la UdG i el biòleg que l’havia deixada allà desconeixia que era un espai d’exclusió

Una gallina, una càmera, maniobres militars, Mossos d’Esquadra, un biòleg i una recerca científica. Per més inversemblant que pugui semblar, tots aquests ingredients han format part d’una història amb tints surrealistes a l’Alt Empordà. L’escenari, la base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes; i l’hora, dos quarts de dues de la tarda.

Enmig d’un camp de maniobres, els militars van detectar la presència d’una gallina que no es movia. Allò que els va cridar l’atenció, però, és que juntament amb l’au de corral hi havia sensors i una càmera. Des de la base de Sant Climent van alertar els Mossos d’Esquadra, que van enviar-hi una patrulla de seguretat ciutadana.

Quan els agents de la Jonquera van arribar al camp de maniobres i es van apropar a l’animal, van veure que la gallina estava viva, ajaguda i lligada. A davant de l’au hi havia un sensor de moviment i una càmera que l’estava enregistrant. El dispositiu de gravació portava una etiqueta on s’hi llegia: ’Universitat de Girona, estudi de la fauna’.

Estudi científic

Va ser aleshores quan va aparèixer un biòleg de la UdG dient que tot plegat formava part d’una recerca científica i que tenia l’autorització pertinent per dur-la a terme. Segons fonts properes al cas, formava part d’una investigació zoològica a la zona de l’Albera sobre l’àliga cuabarrada. A més, no era la primera vegada que es feia un estudi d’aquestes característiques. A diferència dels altres cops, però, l’investigador no sabia que havia deixat lligada la gallina en una zona d’exclusió militar.

La patrulla dels Mossos va retirar la gallina, la càmera i el sensor. Juntament amb el biòleg, els policies van anar fins a la comissaria de districte de la Jonquera. Allà, van prendre declaració a l’investigador i van comprovar la documentació sobre la recerca científica. Els agents, que també han pres declaració als militars, han instruït diligències informatives per al jutjat.

Després de fer totes les diligències, va acabar el comís i el biòleg va poder recuperar l’au i els aparells electrònics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona