Societat

ESTATS UNITS

Els EUA presenten el major augment d’homicidis en 25 anys

Van augmentar el 4,3% el 2021 respecte l’any anterior, segons l’FBI

Hi va haver 6,9 homicidis per cada 100.000 habitants, la proporció més gran en l’últim quart de segle

Les dades són parcials, ja que hi ha departaments de policia que encara no han lliurat les seves dades

Els homicidis als EUA van augmentar el 4,3 % el 2021 comparat amb l’any anterior i van presentar la proporció més gran per cada 100.000 habitants en els últims 25 anys, ha informat aquest dimecres l’FBI.

Tot i que el nombre d’homicidis i assassinats va augmentar un 29,4% del 2019 al 2020, els gairebé 22.900 assassinats i homicidis de l’any passat porten a una taxa de 6,9 per cada 100.000 persones, que és la més alta en un quart de segle, segons l’FBI.

Tot i així, les dades són parcials, ja que falten els departaments de policia de ciutats com Los Angeles i Nova York i dels comtats de Los Angeles i Phoenix, que encara no han entregat els seus registres.

Aquest any l’FBI ha modificat la manera com recopila les dades de crim de les policies locals i, com a resultat, estan absents el 40 % dels departaments de policia.

No obstant això, la taxa de robatoris a mà armada va disminuir un 8,9% del 2020 al 2021, la qual cosa va contribuir substancialment a la disminució del crim violent en general, que va ser de l’1%, malgrat els increments en homicidis i violacions, assenyala l’informe anual.

El Centre Brennan per a la Justícia ha indicat en una anàlisi de l’informe que “amb tantes agències que no han lliurat informació sobre el 2021, l’informe anual sobre el crim tindrà buits significatius”.

“Probablement serà impossible parlar d’una taxa 'nacional' precisa d’homicidis, o una taxa 'nacional' precisa de crims violents el 2021, i els legisladors hauran de ser molt curosos en l’ús d’aquestes dades limitades”, va afegir Brennan.

Per arribar a les xifres que conté aquest informe l’FBI va fer servir estimacions nacionals, cosa que significa, per exemple en el cas dels homicidis, que poden haver augmentat el 2021 més d’un 4,3% o poden haver disminuït.

Segons les dades divulgades avui, els crims contra la propietat van disminuir l’any passat un 3,8% i les violacions van augmentar un 3,4%.

“És important que es tingui en compte que aquestes tendències estimades no es consideren estadísticament significatives”, va assenyalar en un comunicat l’FBI.

“La naturalesa insignificant de les tendències observades és la raó per la qual, malgrat els canvis descrits, el missatge general és que el nivell de crim s’ha mantingut”.

A més de l’informe anual sobre el crim, l’FBI i l’Agència de Seguretat Cibernètica i d’Infraestructura (CISA), en un comunicat conjunt van expressar la seva confiança que qualsevol intent de manipular els vots a gran escala serà detectat i frustrat.

“FBI i CISA seguiran responent de manera ràpida a qualsevol amenaça potencial, proveiran recomanacions per enfortir la infraestructura electoral, notificar les amenaces a les parts interessades i imposar conseqüències per als que intentin amenaçar les eleccions dels EUA”, indica el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES