Societat

Nord Stream començarà a avaluar els danys quan s’aturin les fugues

L’accés a la zona on s’han detectat les fuites només és possible després que s’hagi aturat la fuita de gas.

L’operadora del gasoducte Nord Stream ha assegurat que començarà a avaluar els danys que ha patit l’infraestructura tan bon punt rebi els permisos oficials, ja que l’accés a la zona on s’han detectat les fuites només és possible després que s’hagi aturat la fuita de gas.

“Nord Stream AG pretén començar l’avaluació dels danys a les canonades quan rebi els permisos oficials necessaris”, ha assenyalat l’empresa, amb seu a Suïssa, en un comunicat.

Ha explicat que l’accés a la zona de l’”incident” només és possible “després que s’hagi estabilitzat la pressió i les fuites de gas s’hagin aturat”.

“Fins que s’hagi finalitzat l’avaluació dels danys no és possible predir el moment en què es podrà restaurar la infraestructura de transmissió de gas”, ha assenyalat l’operadora del gasoducte.

Al Nord Stream s’han detectat dues fuites al mar Bàltic, mentre que al Nord Stream 2 s’han observat també dues fuites de gas entre acusacions de sabotatge que el Kremlin nega i atribueix al contrari a un acte de terrorisme internacional amb participació d’un Estat estranger.

El primer gasoducte està parat des de fa un mes, primer per “feines de manteniment rutinàries” i després per una suposada fuita d’oli a l’única estació compressora russa que encara estava operativa i que Rússia al·lega no pot reparar per les sancions occidentals imposades al país per la seva campanya militar a Ucraïna.

El Nord Stream 2 al seu torn mai no va arribar a operar perquè Berlín va bloquejar la seva certificació fins i tot abans de la intervenció bèl·lica a Ucraïna.

Tots dos gasoductes, encara que no estan operatius actualment, estan plens de gas i han de mantenir per tant una pressió estable.

Nord Stream AG no s’ha pronunciat sobre les dues fugues al segon gasoducte, ja que l’empresa que el gestionava, Nord Stream 2 AG, es troba sota un administrador extern interí després de registrar un procediment d’insolvència que està sent coordinat per una cort a Suïssa .Tampoc no s’ha pronunciat per ara el consorci gasístic Gazprom, que controla els dos gasoductes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona