Societat

Els Amics de l’Òpera de Girona aposten per les veus joves

L’entitat participa en l’organització del I Concurs per a Joves Cantants, el 22 d’octubre a la Casa de Cultura

Els Amics de l’Òpera de Girona han organitzat, conjuntament amb l’Associació Catalana de Professors de Cant, la primera edició del Concurs per a Joves Cantants, que tindrà lloc el dissabte 22 d’octubre a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona, amb actuacions dels participants tant al matí com a la tarda, davant del públic, que hi podrà assistir de manera lliure i gratuïta. En aquest concurs , convocat amb la col·laboració del conservatori de música Isaac Albéniz de la Diputació Girona, hi poden participar alumnes de grau mitjà, de grau superior o equivalent que no hagin debutat en cap rol operístic professionalment i tinguin un màxim de 27 anys en el moment de la inscripció. “Abans, hi havia hagut altres concursos per a aquesta franja d’edat, però ara sembla que han desaparegut, i nosaltres creiem que és important incentivar el talent jove”, diu el president dels Amics de l’Òpera de Girona, Joan Manuel Barceló, acompanyat d’un altre membre de la junta de l’entitat, Àngela Mas. El concurs inclou quatre guardons: els premis Montserrat Fabra a la millor cantant femenina i al millor cantant masculí d’òpera –dotats respectivament amb 800 euros–, que recorden la soprano portbouenca, nascuda el 1922 i morta el 2012; el premi al millor intèrpret de cançó catalana, i el que reconeixerà el millor intèrpret de menys de 22 anys, tots dos dotats amb 600 euros. A més, els guanyadors podran oferir tres recitals, un a Barcelona i dos a les comarques gironines. La idea és que aquest concurs tingui una periodicitat anual, però tot dependrà de com funcioni la primera edició.

L’associació Amics de l’Òpera de Girona, fundada el 2010, ha experimentat un notable creixement els últims anys i ara té uns 140 socis, que paguen una quota de 50 euros a l’any i reben un butlletí mensual i gaudeixen de diversos descomptes: prop d’un 40% en les entrades del Liceu, a les representacions del qual van en autobús des de Girona, un servei obert també als no socis, i altres descomptes per a les òperes que es programen al Teatre Municipal de Girona i les projeccions d’òpera als OCine. Els Amics de l’Òpera també organitzen concerts: el 15 d’octubre, tindrà lloc un recital del tenor Roger Padullés a l’Alfolí de la Sal de l’Escala, en col·laboració amb l’Ajuntament.

En autobús fins a la porta del Liceu

“Els dic a les meves amigues de Barcelona que ho tinc millor jo per anar al Liceu, perquè l’autobús em deixa a la porta, que no pas elles que hi han d’anar amb taxi o tenen problemes per aparcar”, explica Àngels Mas. Aquesta temporada, l’ÒperaGironaBus organitzat per l’associació farà set viatges al Liceu, el primer el 9 d’octubre per anar a veure Don Pasquale, precedits, uns dies abans, per les conferències gratuïtes sobre cada òpera que ofereix Pol Avinyó a la Casa de Cultura, la primera el 5 d’octubre (19.30 h). En cada viatge participen entre 40 i 90 persones. A més, els Amics de l’Òpera també fan puntualment altres viatges musicals: el 3 de gener, aniran en tren a Madrid per veure La sonnambula de Bellini, al Teatre Reial, amb la mezzosoprano gironina Gemma Coma-Alabert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona