Societat

Endesa invertirà 119,6 milions d’euros a Girona en els propers tres anys

Reforçarà la xarxa elèctrica i facilitarà la transició energètica

Endesa invertirà, en el proper trienni 2022-24, al voltant de 119,6 milions d’euros per fer més intel·ligent i digital la xarxa elèctrica de la demarcació de Girona i seguir millorar la qualitat del servei que reben els més de 611.000 clients que la Companyia té al la província (és a dir, amb contracte d’accés a les infraestructures energètiques), però, sobretot, orientat a facilitar la transició energètica i desplegar les energies renovables. Les inversions, treballades de forma conjunta i aprovades per la Generalitat de Catalunya, se sumen als més de 26,3 milions d’euros que la Companyia ja està destinant aquest any a la xarxa de Distribució de les comarques gironines en el marc del trienni actual (2021-23).

En aquest sentit, Endesa, a través de la seva filial de distribució, e-distribución, orientarà els projectes en millorar la digitalització, la fiabilitat, la resiliència, la flexibilitat i l’eficiència de l’extensa xarxa de Distribució d’Endesa a la demarcació de Girona i que compta, entre d’altres, amb 7.907 centres de transformació, 32 subestacions, 26 centres de repartiment i 15.833 quilòmetres de línies repartits entre les 7 comarques gironines.

Les actuacions se centraran principalment en tots aquells eixos que permetin seguir digitalitzant la xarxa; garantir la seva robustesa i resiliència, facilitar l’accés a les renovables, millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament -tot minimitzant les interrupcions del servei- i preparar les infraestructures per a l’increment de la demana fruit de l’electrificació (es calcula en uns 7.500 MWh d’aquí a tres anys).

Aquesta planificació s’ha fet després d’haver escoltat el territori, per la qual cosa s’han prioritzat els requisits més immediats, essent conscients del paper essencial que la xarxa de Distribució té sobre la qualitat de vida de les persones, ja que és aquella que permet que l’electricitat arribi a les cases, les indústries i els serveis, connectant les xarxes de transport i les centrals de generació amb els punts de consum.

En concret, Endesa preveu actuar directament en més de 1.500 quilòmetres de línies d’alta, mitjana i baixa tensió de la demarcació i en destaca especialment l’esforç inversor en la baixa tensió, que se situa en 24,7 milions d’euros.

Per portar a terme totes aquestes actuacions es preveu generar més de 340 llocs de treball, tant directes com indirectes.

La digitalització: focus transversal i de futur

La transformació de les xarxes de distribució juga un paper clau per assegurar la integració de les energies renovables, el desenvolupament de les tecnologies que faciliten l’energia distribuïda i el desplegament massiu dels vehicles elèctrics. I és que la xarxa de Distribució, tal i com la coneixem, té els dies comptats, i mutarà cap a una xarxa activa i participativa, on el client serà el centre del sistema elèctric i es millorarà la qualitat del servei que rep. És per això que Endesa situa la digitalització en l’eix central de tot aquest canvi, ja que les infraestructures elèctriques esdevindran les facilitadores reals del procés de transició energètica en el qual ja s’està immers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS