Societat

Funeral d’estat per la Reina Elisabet II

La cerimònia ha estat oficiada per l’arquebisbe de Canterbury i ha reunit uns 500 líders mundials

El Regne Unit ha acomiadat la reina Elisabet II en un funeral d’estat a l’abadia de Westminster. La cerimònia ha estat oficiada per l’arquebisbe de Canterbury i ha reunit al voltant de 500 líders mundials. El fèretre ha estat traslladat des del Westminster Hall a l’abadia de Westminster en un recorregut que ha durat uns vuit minuts. Al funeral d’estat han assistit líders polítics d’arreu del món, entre ells el president dels Estats Units, Joe Biden, el de França, Emmanuel Macron, i la primera ministra britànica, Liz Truss, així com els seus antecessors Boris Johnson, Theresa May, David Cameron, Gordon Brown, Tony Blair i John Major. Felip VI i Letizia també hi han estat presents, així com el rei emèrit Joan Carles I i Sofia.

Després del funeral d’estat, el fèretre s’ha traslladat fins a l’arc de Wellington, a uns quinze minuts, custodiat per representants del sistema de salut britànic, membres de les forces armades i de la guàrdia reial.

D’allà, el taüt passarà a un cotxe fúnebre que farà un trajecte d’unes dues hores fins al castell de Windsor, a l’oest de Londres, on se celebrarà l’enterrament. Aquest darrer acte comptarà amb uns 800 convidats i estarà comandat pel degà de Windsor, David Conner.

Finalment, al voltant de dos quarts de nou del vespre hora catalana, començarà una cerimònia privada on només assistirà la família reial.

El govern espanyol insisteix que la presència de Joan Carles I al funeral d’Elisabet II és a “títol personal”

El govern espanyol ha insistit que la presència de Joan Carles I al funeral d’Elisabet II que té lloc aquest dilluns a Londres és a “títol personal”. El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, que també hi assisteix acompanyant els actuals monarques ha remarcat que són Felip VI i Letizia el que representen Espanya. “El rei emèrit es troba a Londres responent a una invitació a títol personal”, ha dit en una atenció als mitjans des de la capital del Regne Unit. En el mateix sentit s’ha pronunciat el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una entrevista a Antena 3 en què ha defensa que “qui representa Espanya són Felip VI i Letizia” mentre que la invitació de l’exmonarca és a “títol privat de la Casa Reial britànica”.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha opinat que es tracta d’una “anècdota” i ha remarcat que la notícia és Elisabet II. En una entrevista a TVE, Robles ha defensat que “no es pot perdre el focus” i ha remarcat que “el que és important és que es rendeix tribut” a Elisabet II i no si Felip VI es troba amb el seu pare.

Els reis de l’Estat espanyol i els emèrits seuen junts durant el funeral

Els reis de l’Estat espaynol, Felip VI i Letizia, i els reis emèrits, Joan Carles I i Sofia, s’han assegut junts durant el funeral d’estat d’Elisabet II, celebrat a l’abadia de Westminster. En les imatges de la retransmissió televisiva s’ha pogut apreciar com els quatre estan situats a la segona fila, darrere un dels ciris que envolten el fèretre de la monarca britànica. Si bé els quatre ja van coincidir durant la recepció que va oferir el rei d’Anglaterra, Carles III, al palau de Buckingham, fins ara no s’havien vist junts en cap instantània. De fet, Joan Carles I i Sofia van arribar a la recepció vint minuts abans que els reis d’Espanya i van evitar coincidir en els actes públics relacionats amb la mort d’Elisabet II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA