Societat

Es dobla la pràctica del surf d'estel a Sant Pere Pescador

L'Ajuntament ha venut 513 abonaments, el doble que fa dos anys, quan es va regular el ‘kitesurf'

És de les poques platges amb autorització per a aquest esport a l'estiu i s'omple de practicants

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador ha venut aquest estiu 513 abonaments per a la pràctica del surf d'estel (kitesurf), el doble que fa dos anys, quan es va començar a regular la pràctica d'aquest esport a les platges del municipi a través del pagament d'una taxa per poder utilitzar la zona autoritzada. L'alcalde, Jordi Martí, considera que aquest increment en la venda de forfets implica que la decisió de l'equip de govern el 2008 de “regular i no prohibir” ha estat una bona iniciativa. L'alcalde atribueix el mèrit a la que llavors era regidora de Turisme, Myriam Gusó, i que ja no és al govern.

“Era un recurs turístic que calia explotar i el consistori es va haver de treure de la màniga una regulació”, diu Martí. Els practicants d'aquest esport valoren positivament que se separi la zona de bany de la zona d'esport. També troben encertat que es demani una assegurança per poder entrar a la zona autoritzada. Tot i això, han detectat que hi ha alguns esportistes que es mostren contraris a haver de pagar una taxa. Els usuaris del surf d'estel eren més reticents a la regulació al principi. Ho accepten molt bé els estrangers.

LES XIFRES

513
forfets
venuts durant el juliol i en aquest mes d'agost per l'Ajuntament a la zona gestionada pel consistori.
25
persones de mitjana cada dia contracten cursos en una de les escoles de surf d'estel del poble.
200
metres
de platja autoritzats per a la pràctica del surf d'estel. El sector ho troba petit i reclama més espai.

Reclamen més espai de platja

A Sant Pere Pescador hi ha dues zones autoritzades per a la pràctica del surf d'estel, una a la platja de Can Martinet –on es concentra l'espai municipal i la majoria d'escoles– i l'altra al càmping La Ballena Alegre, de gestió privada. Totes dues zones són de 200 metres lineals de platja.

El president del Club de Kitesurf de Sant Pere Pescador, Sergi Sánchez, reclama que aquest espai és petit per al gran nombre de practicants d'aquest esport que es concentren cada dia a la platja de Sant Pere. “Són 200 metres de vuit quilometres de platja”, diu Sánchez. També aposta perquè es faci una regulació en l'àmbit català perquè es puguin crear zones autoritzades per al surf d'estel i evitar que Sant Pere Pescador sigui un dels únics punts del país on es pot practicar a l'estiu.

L'alcalde, Jordi Martí, va explicar que quan acabi l'estiu hi ha d'haver una reunió entre el govern de la Generalitat, la Federació Catalana de Vela i l'Ajuntament per veure com s'ha de fer aquesta regulació. L'objectiu és agafar d'exemple la gestió inventada per l'Ajuntament de Sant Pere i el club de surf d'estel.

Fins ara, només hi ha dues zones més a les comarques gironines on es pot fer surf d'estel a l'estiu. La platja de la Rubina d'Empuriabrava i la platja de la Platera de l'Estartit. Alguns ajuntaments han detectat casos en què es fa surf d'estel sense autorització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

Confirmats 23 anys de presó per un home que va matar la dona

Barcelona
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona