Societat

La meitat de les famílies redueixen les activitats d’oci

Segons Càritas, un 16% de les llars amb menors a càrrec demanen a l’administració activitats gratuïtes per als fills

Una de cada dues famílies amb menors de l’àrea de Barcelona ha reduït les activitats d’oci aquest any per problemes econòmics, segons ha informat aquest dilluns l’ONG Càritas Diocesana de Barcelona, que ha atès aquest estiu més de 400 nens i joves als seus centres d’activitats d’oci gratuïtes.

A la diòcesi de Barcelona, un 40% de les famílies amb nens i adolescents viuen en situació d’exclusió social, una xifra que puja al 50% en el cas de les famílies monoparentals. La responsable d’anàlisi social de Càritas Barcelona, Míriam Feu, recorda que el 20% de les llars amb infants i adolescents ateses per Càritas viuen sense cap ingrés. En aquest context, Feu destaca que les activitats de lleure i esportives “són més necessàries que mai, per tal que els infants i adolescents puguin gaudir d’un temps de qualitat per desenvolupar les seves habilitats”.

Del mateix parer és la responsable del programa de famílies i infància de Càritas, Mireia Milián, perquè les extraescolars tenen un “impacte positiu en el rendiment acadèmic, el benestar emocional i l’adquisició d’habilitats socials”. Des de Càritas assenyalen que els infants que viuen situacions de vulnerabilitat troben un element d’integració, donat que facilita espais de socialització i la cohesió social en els barris. L’ONG catòlica demana una major inversió en polítiques de la infància i assenyala que a l’Estat espanyol només s’hi destina l’1,3% del PIB, i a Europa la mitjana és del 2,4%. Per això insta les administracions a oferir més activitats extraescolars gratuïtes, tal com demanen un 16% de les famílies amb menors a càrrec que atenen.

LA XIFRA

23
clubs esportius i centres d’oci s’han adherit a la campanya de Càritas cedint places als campus d’estiu.

‘Cap nen sense estiu’ acull 400 infants

En la seva campanya Cap nen sense estiu, Càritas ha tingut el suport de 23 clubs esportius i centres d’oci, que han cedit gratuïtament places perquè aquests nens puguin participar als seus campus d’estiu. L’ objectiu és que els més joves puguin gaudir de l’esport i el lleure, independentment de la seva situació econòmica, durant els mesos de les vacances escolars. Hi han participat 400 infants i joves de l’àrea de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró