Societat

Trànsit impulsarà un sistema de senyals de velocitat variable per millorar la seguretat dels ciclistes

Les primeres proves es faran al setembre en un o dos túnels de la xarxa de carreteres catalanes

“No es pot fer en totes les carreteres ni és la intenció, però servirà per reforçar la senyalització fixa ja existent”, apunta Lamiel

El Servei Català de Trànsit (SCT) impulsarà un nou sistema de senyals de velocitat variable per millorar la seguretat dels ciclistes. Ho ha explicat el seu director, Ramon Lamiel, en una entrevista a RAC1, on també ha avançat que les primeres proves es duran a terme el pròxim mes de setembre en “un o dos túnels” de la xarxa de carreteres catalanes. L’objectiu és que s’instal·li en aquelles vies on hi ha “una barreja de trànsit” i que puguin generar “inseguretat” als col·lectius més vulnerables. “No es pot fer en totes les carreteres ni és la intenció, però servirà per reforçar la senyalització fixa ja existent”, ha afirmat.

Els dispositius s’activaran quan detectin que hi ha ciclistes per indicar a la resta de vehicles l’obligació de reduir la velocitat. “El pas de la persona o grup que vagi amb bicicleta dispararà l’avís contra els senyals instal·lats per avisar els conductors de la situació”, ha afegit Lamiel. Pel que fa a les ubicacions on es posaran els primers aparells, el director del SCT només ha avançat que serà en un o dos túnels que encara “no tenen triats”.

Tot i això, ha recordat que es tracta d’un projecte ja licitat, que se sumarà juntament al de les cruïlles intel·ligents – ja anunciat – on s’avisarà els vehicles de les entrades de ciclistes des d’una urbanització, començant per la C-17 de Centelles cap a Vic. “També podrà ser útil en altres vies on hi ha un important flux de trànsit, amb una accidentalitat notable”, ha dit.

Sobre l’accident que va tenir lloc ahir Castellbisbal i que va acabar amb la mort de dos ciclistes, Lamiel ha assenyalat que els Mossos estan treballant per fer la reconstrucció de l’accident, una informació que creu que els pot ajudar a perfilar més actuacions de millora de la xarxa pública que incideixin en una major seguretat pel col·lectiu. Finalment ha incidit en la importància d’una bona formació a tots els conductors.

Circulació per l’AP-7

Lamiel també ha parlat sobre la possible reducció de velocitat, considerant que es tracta d’una mesura “necessària”. El director del SCT ha admès que la relació amb el Ministeri – que n’és el titular – és “fluïda i col·laborativa” i que tenen fixades reunions de treball periòdiques per tenir ben identificats els trams amb accidents greus per ajudar a reduir “la sinistralitat”.

De cara a les pròximes setmanes, amb la mirada posada en el retorn de les vacances d’estiu, Lamiel creu que la tendència serà “molt similar” a la del 2021, amb circulacions més complicades a les zones del Papiol fins a Martorell i també a Parets. “El pròxim cap de setmana pot ser més intens, i el primer de setembre encara serà més substancial, així que aplicarem les mesures de gestió del trànsit que ja tenim”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona