Societat

Una nova vaga paralitza el transport públic de Londres

L’aturada va afectar gairebé totes les línies de metro i diverses d’autobusos

El transport públic de Londres es va veure afectat ahir per una nova vaga, que va deixar gairebé sense servei totes les línies de metro i alguns autobusos de la capital britànica, una aturada que s’afegeix a les protestes del sector ferroviari d’aquesta setmana al Regne Unit. Les mesura va ser convocada pel Sindicat del Transport Ferroviari i Marítim (RMT, en la seva sigla en anglès), en demanda de millores salarials i condicions laborals. A més de la falta de servei al metro, algunes línies d’autobusos de l’oest i el sud-oest de Londres també van quedar afectades pel l’aturada, secundada pels conductors membres del sindicat Unite, que també reclamen millores salarials. Unes 63 línies d’autobusos de la capital no van operar ahir, fet que va comportar un trastorn per a milers de persones i congestió de trànsit, tot i que molts ciutadans van treballar des de casa.

Aquesta situació en el transport, que s’afegeix a la vaga de dijous dels treballadors dels ferrocarrils britànics —la sisena des del juny—, que va ser secundada per més de 45.000 empleats, coincideix amb la crisi inflacionista al país, on la taxa interanual ha arribat al 10,1%, la més alta en més de 40 anys, i s’espera que pugi al 13% a finals d’any.

L’aturada respon al descontentament del sindicat del sector pels plans de Transport for London (TfL), la companyia responsable del transport a la capital, de suprimir entre 500 i 600 taquilles d’estacions i revisar un pla de pensions per tal d’aconseguir estalvis estimats en 100 milions de lliures (117 milions d’euros) l’any a partir del 2025. El secretari general del RMT, Mick Lynch, va dir als mitjans que lamentava que aquesta situació incomodi la gent. “Som homes i dones normals que volem fer la nostra feina i oferir un servei, però quan un ocupador t’està tallant en bocins, has de resistir”, hi va afegir. Per la seva banda, Nick Dent, director d’operacions de TfL, va admetre a la cadena Sky News que era un dia “difícil” per viatjar i va afegir que va fer “tot el possible per evitar aquesta vaga”. “Malauradament, l’alteració serà força significativa per a Londres.” El directiu va subratllar que l’empresa ha treballat amb els sindicats i que ha estat “obert i transparent sobre l’impacte que la pandèmia ha tingut” en les seves finances”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona