Societat

L’alcalde de Vidreres critica la manca d’agilitat de Territori en la millora de la C-63

Jordi Camps apunta que el Govern podria aprovar el projecte al setembre i licitar les obres a la primavera

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha criticat la lentitud amb què el Departament de Vicepresidència Polítiques Digitals i Territori afronta la millora de la carretera C-63. “La Generalitat havia de ser àgil i no ho ha estat”, ha lamentat el batlle. Camps ha recordat que aquesta via connecta amb Lloret de Mar i durant l’estiu hi passen molts turistes. Això suposa un perill per als veïns de les urbanitzacions que hi ha al voltant, ja que han d’accedir a casa seva amb les incorporacions que hi ha a la via, patint accidents a causa de l’elevada velocitat que porten alguns vehicles. Fonts de Territori afirmen que aprovaran el projecte de millora al setembre i licitaran les obres a la tardor.

En els primers vuit mesos d’aquest 2022 tres persones han mort a causa d’accidents a la C-63 dins del terme municipal de Vidreres. Es tracta d’un tram limitat a 80 km/h i que compta amb diversos accessos a urbanitzacions que hi ha al municipi (Terrafortuna, Puigventós i Aiguaviva Parc). Aquests accessos, a més, incorporen girs a l’esquerra que suposen un perill per aquells vehicles que volen accedir-hi.

El motiu és que la resta de vehicles van a molta velocitat i en alguns casos se superen els 80 km/h permesos. Això fa que sigui una via amb una accidentalitat elevada. Des de l’Ajuntament de Vidreres havien insistit en diverses ocasions a la Generalitat la necessitat de resoldre aquesta situació.

Un accident amb quatre víctimes mortals l’estiu del 2018 va fer que la situació canviés i des de Territori acceptessin renovar la carretera. Des d’aquell moment, però, s’ha fet el projecte però no s’ha arribat a aprovar mai. Es preveuen fer tres rotondes als accessos de les urbanitzacions per garantir que els veïns poden entrar i sortir amb seguretat, al mateix temps que els vehicles es veuran obligats a reduir la velocitat.

Des d’aquell 2018, però, Jordi Camps assegura que han “pressionat” tot el que han pogut al Govern perquè accelerés les obres, però no ha estat així. “Mentrestant, continuen havent-hi accidents” ha incidit l’alcalde de Vidreres.

Per això critica que el Govern “havia de ser àgil i no ho ha estat”. Segons el batlle, el motiu és que des de Territori han cregut que hi havia altres obres prioritàries abans que la millora de la C-63 i això ha fet que “hagin anat passant els anys”. “Ens hagués agradat que quan ho vam demanar s’haguessin posat les piles”, ha recordat Camps.

Territori preveu aprovar el projecte al setembre

L’alcalde ha explicat que el Govern té la intenció d’aprovar el projecte de la carretera aquest setembre. Després, caldrà esperar sis mesos d’exposició pública i finalment les obres es licitaran a la primavera. La previsió de Territori és que es tardi un any a fer la millora d’aquesta via i l’objectiu és que a mitjans del 2024 ja estigui acabada.

Fonts de Territori, però, asseguren que el projecte s'aprovarà el setembre i la intenció és licitar les obres al llarg de la tardor.  

La inversió és d’uns 3,2 milions d’euros en un tram de 3,5 km i es preveu fer dues rotondes noves als accessos d’Aiguaviva Parc i Terrafortuna i tancar la mitja rotonda que hi ha a Puigventós. A més hi haurà un carril central de gir i un separador central zebrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA