Societat

Detingut per amenaces greus de mort i per un delicte d’odi cap al col·lectiu LGTBI

L’arrestat va proferir insults a una cantant de rap que va publicar un vídeo a TikTok en què explica la seva visió de l’homosexualitat com a musulmana

Un home, que resideix a la ciutat anglesa de Birmingham, ha estat detingut per la Policia Nacional, a requeriment dels Mossos d’Esquadra, per proferir amenaces greus de mort a una dona musulmana i per un delicte d’odi cap al col·lectiu LGTBI.

La víctima, una coneguda cantant de música rap, va publicar un vídeo a TikTok en el qual explicava la seva visió inclusiva com a musulmana de l’homosexualitat i del col·lectiu LGTBI. Arran d’aquest vídeo, va començar a rebre insults humiliants i degradants que lesionaven la seva dignitat com a dona musulmana, realitzats per un individu a través de xarxes socials. En el seu discurs a les xarxes socials aquest home va proferir amenaces de mort greus contra la víctima i instava i justificava la seva decapitació i l’assassinat, basant-se en arguments religiosos.

Com a conseqüència de la gravetat dels fets denunciats, la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) va iniciar una investigació que va permetre comprovar el delicte i identificar plenament l’autor dels fets.

La persona investigada és un home jove amb diversos perfils a xarxes socials en els quals es presentava com a consultor i predicador d’afers religiosos. Actualment residia a la ciutat anglesa de Birmingham.

L’home, que ja va ser arrestat l’any 2021 per un delicte d’odi vers el col·lectiu LGTBI i per antisemitisme, va ser detingut el 4 d’agost a l’Aeroport de Barajas quan arribava d’un vol des del Regne Unit.

Després de passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Madrid, el detingut va quedar en llibertat amb la prohibició d’apropar-se a la víctima a menys de 1.000 metres, la prohibició de comunicar-s’hi, retirada del passaport, prohibició de sortida del país i prohibició d’utilitzar internet fins que hi hagi sentència ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset limita les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana crema 5 hectàrees de canyissar i afecta espècies d’ocells

VILA-SANA