Societat

Talls de llum reiterats afecten la zona de la platja de Pals

N’hi ha des del 24 de juliol i s’han repetit cinc dies més des de llavors

Afecten moltes persones per la presència al sector de càmpings, supermercats, restaurants i apartaments

Els veïns de diverses zones de la platja de Pals estan afectats per talls de subministrament els últims dies. En la zona propera al càmping Interpals hi ha hagut, segons informen alguns dels perjudicats, talls els dies 24, 29, 30, 31 de juliol i 1 i 2 d’agost. Asseguren els afectats que se solen produir a partir de les cinc de la tarda i un dia, l’1 d’agost, n’hi va haver dos, de dues hores aproximadament.

La companyia Endesa va admetre ahir que les incidències se succeïen des de feia “unes setmanes” i també que la incidència estava localitzada en “un centre transformador que afecta la baixa tensió” i que l’afectació era de “pocs clients”. També van especificar ahir que canviaran el centre transformador per “un de més potent”. La solució van assegurar que seria “imminent” i que la substitució es farà “de matinada”.

Segons van explicar veïns de la zona, s’han vist afectats també el restaurant Sivana, el supermercat Jodofi i la urbanització Open Pals, a banda del càmping Interpals, on ara mateix hi ha instal·lats un miler de clients.

L’alcalde de Pals, Carles Pi, va manifestar ahir que els talls afecten dues zones diferents, una al voltant del càmping Interpals i l’altra, del Playa Brava. “Afecta tota la zona de la platja, el Puig Vermell i la Pineda de Pals. Entre d’altres, també hi ha afectats veïns de la Font de la Bruixa”, va assegurar. Pi va admetre que ha tingut diverses queixes dels veïns. “Des de la companyia –assegura–se’ns diu que hi ha un transformador que s’escalfa en la zona del càmping Interpals i que això fa que les proteccions tallin el subministrament. S’ha instal·lat provisionalment un ventilador per evitar les pujades de temperatura. Ens diuen que instal·laran un nou transformador i que quedarà resolt aquesta setmana.”

Aquesta, però, no és l’única zona afectada. Carles Pi insistia que a la zona del càmping Interpals també hi ha talls. “Aquí se’ns diu que una de les línies de sortida està sobrecarregada i que les proteccions tallen el subministrament que entra en mitjana tensió. En aquest cas l’avaria afecta una zona molt gran”, va explicar l’alcalde. “Ens diuen que aquí volen substituir les proteccions i sectoritzar més l’afectació, de tal manera que, si hi ha una altra avaria, aquesta no sigui tan gran i afecti només un sector molt concret. Això també seria una solució provisional. La definitiva diuen que l’estan estudiant.”

LA XIFRA

6
dies.
Els talls a la zona de l’InterPals s’han succeït durant sis dies, des del 24 de juliol passat fins ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona