Societat

Agents Rurals i Cadaqués acorden mesures per capturar senglars amb trampes i teleanestèsia

L’Ajuntament vetllarà perquè es compleixi l’ordenança que prohibeix alimentar-los i recorda que són animals salvatges

Els Agents Rurals i l’Ajuntament de Cadaqués han acordat fer captures de senglars amb caixes trampa i teleanestèsia per evitar que baixin al poble i s’acostin al nucli. Durant la trobada que el consistori ha mantingut amb representants del cos, arran de l’atac d’un senglar a una nena de 10 anys, les dues parts també han pactat col·laborar perquè es compleixi l’ordenança municipal que prohibeix explícitament alimentar-los. Els Agents Rurals i l’Ajuntament, en aquest sentit, subratllen que els porcs senglars són animals salvatges i que, si saben que trobaran menjar al poble, continuaran anant-hi. Alerten que poden reaccionar de manera imprevisible i que, si s’acostumen als humans, s’acostaran cada cop més a zones habitades.

L’atac del senglar a la nena de 10 anys va passar dilluns a la Platja Gran, en una hora en què la zona estava plena de gent. L’animal va baixar fins a la sorra, on la menor estava jugant amb tres infants més, i va envestir la nena. La va ferir amb l’ullal a la cama esquerra. La menor va haver de ser traslladada al CAP de Cadaqués i, des d’aquí, a l’hospital de Figueres, on li van fer punts de sutura.

Ahir a la tarda, l’alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, es va reunir amb representants dels Agents Rurals. Durant la trobada, es va acordar actuar en diverses línies per evitar que els senglars baixin fins al nucli. Per una banda, els rurals faran captures amb caixes trampa. I per l’altra, mitjançant teleanestèsia.

A més, l’Ajuntament de Cadaqués i la Policia Local vetllaran perquè es compleixi l’ordenança que prohibeix explícitament alimentar els animals. Per conscienciar la població, també comptarà amb el suport dels Agents Rurals.

Precisament, tant el consistori com els rurals insisteixen a repetir el missatge que no es doni menjar als senglars i que la gent eviti acostar-hi, perquè són fauna salvatge i poden reaccionar de manera imprevisible. També alerten, per evitar provocar un canvi en la conducta dels senglars, que si s’acostumen als humans perdran la por d’acostar-se cada cop més a zones habitades.

Un recorregut per les xarxes socials evidencia que no és estrany que els senglars es passegin pel centre de Cadaqués per buscar-hi menjar i aigua. Per intentar controlar-los, l’estiu passat els Agents Rurals ja van fer captures amb teleanestèsia al municipi (en col·laboració amb la Policia Local). I aquest 2022, han fet batudes a la reserva integral del parc natural. A més, els caçadors de la zona també han fet actuacions a l’hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona