Societat

Cassà resol el contracte del servei de gestió de residus

Ho ha fet de mutu acord amb l’empresa concessionària

És el primer pas per implantar el model porta a porta

El ple de l’Ajuntament de Cassà de la Selva va aprovar, per unanimitat de tots els grups, la resolució i la liquidació del contracte del servei de recollida d’escombraries amb l’empresa Selsa com a primer pas per implantar al municipi el model porta a porta. La resolució es fa de mutu acord amb l’empresa un cop pactat un abonament de 112.930,71 euros en concepte d’amortitzacions pendents, com ara la maquinària i la nau de servei, i d’indemnització per l’import del benefici industrial que deixarà de percebre l’empresa, que tenia contracte vigent fins a l’1 de gener del 2026.

L’alcalde de Cassà, Robert Mundet, va explicar que no era possible modificar el contracte per atendre el model porta a porta, atès que l’increment de despeses superava el 10% que permet la llei. Amb el contracte actual es feia impossible complir els objectius marcats pel Parlament Europeu. “Per al 2025 reclamen un 50% en pes de residus reciclats o preparats per a la reutilització; per al 2030, serà d’un 60%, i per al 2035, d’un 65%”, va explicar Mundet. El nivell actual de recollida selectiva al municipi és d’un 38,87%.

La resolució del contracte amb Selsa serà efectiva el 31 de desembre d’aquest any. A partir de llavors, i fins que l’Ajuntament de Cassà no implanti definitivament el porta a porta, el Consell Comarcal del Gironès es farà càrrec del servei, com ja fa en altres municipis.

Cassà de la Selva és un dels pocs pobles de la seva zona que encara no han implantat el model de recollida porta a porta. Això, segons va explicar Mundet, fa que veïns d’altres municipis practiquin “turisme d’escombraries” fins a Cassà per abocar-hi deixalles. “Moltes vegades ho fan fora dels contenidors”, va dir Mundet. En aquest sentit, l’alcalde va explicar que s’han posat denúncies per aquests fets i que el consistori treballa per implantar càmeres de vigilància a les zones de contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA