Societat

Catalunya atén 451 casos d’abús sexual a menors

Catalunya ha atès 451 casos d’abús sexual a nens i adolescents en els dos anys que fa que està en marxa la Barnahus de Tarragona, per la qual cosa aquesta experiència s’estendrà a tot Catalunya amb l’obertura en el futur de tretze cases. El Consell Executiu de la Generalitat, a proposta del Departament de Drets Socials, va aprovar ahir la denominada Estratègia Barnahus per a l’abordatge integral dels abusos sexuals contra la infància i l’adolescència a Catalunya. Aquesta estratègia, pionera a l’Estat espanyol, té el seu origen en la Barnahus de Tarragona, que es va engegar fa dos anys com una prova pilot i el bon funcionament de la qual ha impulsat l’extensió del model a tot Catalunya. De fet, ja s’han presentat els projectes de Barnahus de Lleida i de Manresa i se’n preveuen almenys una per vegueria.

Dels 451 casos d’abusos atesos fins ara, 374 són de nenes o adolescents i 77, de nens o joves. A més, 279 són menors nascuts l’any 2009 o abans. Del total de 451, 231 casos són als tribunals, 151 estan pendents de judicialitzar i 69 s’han tancat sense que hagin arribat a ser jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia