Societat

Mor als 89 anys la cuinera i escriptora Georgina Regàs

Gran divulgadora de la cuina tradicional, va obrir a Torrent el Museu de la Confitura, que avui és un referent

Els creadors sempre són recordats, a banda de les seves qualitats, per la seva obra. Aquest serà el cas de Georgina Regàs i Pagès, que va morir ahir a vuitanta-nou anys. Cuinera, divulgadora de la cuina tradicional, autora de més d’una vintena de llibres, el llegat de Regàs és ja un referent. Un treball que s’ha centrat molt durant gairebé dues dècades en la investigació del món de la confitura. De fet, ara fa uns divuit anys, Regàs, que havia nascut a Barcelona, es va enamorar del Baix Empordà i de Torrent, on fa fundar el Museu de la Confitura; un laboratori de prestigi per continuar treballant i evolucionant. Si la cuina és creació, Georgina Regàs ja era filla de Xavier Regàs, un autor, traductor i adaptador dramàtic, director i productor. Després de la guerra, Xavier Regàs va actuar com a empresari i va organitzar, no sense polèmiques, els cicles de teatre llatí.

La família Regàs es va exiliar a l’inici del franquisme. El seu pare havia estat cap de serveis de la Generalitat durant la República. Va estar en un camp de concentració a França i també internada als Països Baixos. En esclatar la Segona Guerra Mundial va tornar a Barcelona. Als vint-i-un, Georgina Regàs va decidir anar-se’n a viure a Anglaterra, on va treballar com a secretària del doctor Josep Trueta a Oxford, durant tres anys. Va viure un cert temps a Salzburg, on es va casar, i va tornar a Barcelona el 1968, on va començar a treballar al despatx del seu germà, Oriol, promotor cultural i fundador de locals tan mítics com el Bocaccio de Barcelona. Treballà divuit anys amb el seu germà i anys més tard va decidir compaginar-ho amb la posada en marxa d’una cuina a Torrent i la confecció de confitures. Posteriorment, va muntar una botiga de menjars preparats a Palafrugell, però no va deixar mai de fer les famoses confitures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona