Societat

Estat Francès

Més evacuats pels incendis de Bordeus, que han cremat 11.400 hectàrees

La situació empitjora al sector de Landiràs i al de la Tèsta de Buc

França espera el pic de l’onada de calor aquest dilluns

Les autoritats franceses han decretat aquest diumenge a la tarda l’evacuació preventiva de 2.100 persones del municipi de Cabanac per un dels dos grans incendis actius al sud de Bordeus, que ja han cremat 11.400 hectàrees de boscos de pins des de dimarts.

La Prefectura de Nova Aquitània i Gironda ha anunciat l’evacuació en un missatge social en el que detalla que l’incendi ja ha calcinat 7.500 hectàrees al sector de Landiràs, el municipi on va començar el foc.

A l’altre front, que va començar a la Tèsta de Buc, “la situació empitjora”, segons Prefectura. El foc ha arribat fins al mar i es dirigeix cap al sud. Allà han cremat 3.900 hectàrees.

És per això que les autoritats demanen “imperativament” evitar els desplaçaments a aquests sectors i seguir les recomanacions oficials.

Abans dels desallotjaments d’aquesta tarda, ja eren 14.000 les persones que havien hagut d’abandonar els seus domicilis o els càmpings en els quals estaven allotjades en els últims dies, per la qual cosa s’han arribat a obrir nou centres d’aixopluc.

Més de 1.200 bombers treballen per intentar controlar aquests dos incendis, amb el suport aeri de quatre hidroavions de tipus Canadair i dos bombarders d’aigua Dash.

El sud de l’Estat francès viu des de fa més d’una setmana una onada de calor que s’estén cap al nord i que assolirà el seu pic aquest dilluns. S’esperen temperatures rècord que podrien assolir o superar el llindar dels 40 graus a com la Bretanya.

Alerta per calor a la façana atlàntica

EFE

Météo France ha posat des d’aquesta tarda 15 departaments de la façana atlàntica en alerta vermella per l’episodi de calor, que aquest dilluns arribarà al seu punt màxim. La resta del país, tret d’un departament al sud de Còrsega, està en alerta taronja o alerta groga.

Els 15 departaments en alerta vermella estan tots a la façana atlàntica i inclouen els de la regió de Bretanya, coneguda per estar sotmesa habitualment a un règim oceànic que li garanteix molta humitat i temperatures suaus, però que aquest dilluns podria viure màximes inèdites de 40 graus al port de Brest i de 41 a la capital Rennes.

La ciutat de París, que s’ha vist fins ara protegida d’aquesta calor extrema, també es veurà afectada amb una màxima prevista de 39 graus i temperatures similars es repetiran a l’oest i a l’interior de França.

Els serveis meteorològics, que han posat tot el país en algun nivell de vigilància per la calor, tret d’un dels dos departaments de Còrsega, calculen que dimarts es produirà una caiguda sensible de les temperatures amb l’arribada d’un front per l’Atlàntic i aquell dia la calor es concentrarà a l’est, amb màximes d’entre 37 i 40 graus.

També s’esperen tempestes al final de la jornada al massís Central, al nord i a l’est.

A partir de dimecres, l’episodi se circumscriurà al quadrant sud-oest, amb nits encara molt càlides, una situació que podria durar encara diversos dies, segons Météo France.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona