Societat

Estats Units

Mor als 73 anys Ivana Trump, la primera esposa de l’expresident dels EUA

El matrimoni va tenir tres fills, Donald Jr., Ivanka i Eric Trump

La parella es va separar el 1992 després de l’aventura del magnat amb l’actriu Marla Maples

L’empresària, exatleta iexmodel Ivana Trump, que va ser la primera exposa de l’expresident dels Estats Units Donald Trump, ha mort aquest dijous als 73 anys, segons ha informat la família. El matrimoni va tenir tres fills, Donald Jr., Ivanka i Eric Trump, i es va separar el 1992.

“La nostra mare era una dona increïble: una força en els negocis, una atleta de classe mundial, una bellesa radiant i una mare i amiga afectuosa”, afirmen en comunicat. L’expresident ha explicat a la seva pròpia xarxa social que Ivana ha mort a casa seva, a Nova York, segons recull la cadena ABC News.

D’acord amb els mitjans locals, poc després del migdia els bombers han respost a una trucada d’emergència per un infart a l’apartament de l’Upper East Side on vivia Ivana Trump i quan han arribat al lloc hi han trobat una dona de 73 anys morta.

“Estic trist d’informar els qui l’estimaven, que són molts, que Ivana Trump ha mort a la seva casa de la ciutat de Nova York”, ha dit Trump al seu perfil de Truth Social.

L’expresident, que no ha donat detalls sobre les circumstàncies de la mort, ha recordat la seva exdona com una persona “meravellosa i bella”, que va portar una “vida genial i inspiradora” i que s’enorgullia dels seus fills, Donald Trump Jr., Ivanka i Eric.

La seva família ha destacat que “Ivana Trump era una supervivent”. “Va fugir del comunisme i va abraçar aquest país. Va ensenyar els seus fills a tenir valor i resistència, compassió i determinació. La seva mare, els seus tres fills i els seus deu nets l’enyoraran molt”.

L’exmodel txecoslovaca va emigrar als Estats Units, es va casar amb el magnat el 1977 i es va convertir en col·laboradora de diversos dels seus negocis fins a assolir llocs executius en l’Organització Trump i alguns hotels.

La parella, molt seguida pels tabloides, es va divorciar el 1992 enmig d’un gran escrutini mediàtic després de l’aventura de Trump amb l’actriu Marla Maples, amb qui el futur president dels EUA es casaria un any després i tindria una filla, Tiffany.

Ivana, que va decidir mantenir el cognom del seu primer marit, va desenvolupar a partir de llavors una carrera polivalent en la qual va llançar línies de roba, joies i productes de bellesa, va escriure diversos llibres i va col·laborar en revistes.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona