Societat

La guingueta a la platja nudista de l’Illa Roja hi retorna per ordre judicial

Els naturistes recriminen l’operació de descàrrega amb una barca arran de platja

L’empresa té permís marítim

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha autoritzat l’empresa Red Rock 2021 SL tornar a instal·lar la guingueta d’hostaleria a la platja nudista de l’Illa Roja, a Begur. L’Ajuntament li havia extingit la concessió a la primavera, arran de diverses “irregularitats” l’any passat, en què a més els conflictes entre naturistes i els responsables de l’establiment havien escalfat l’ambient a la platja i en xarxes socials. L’empresa, però, va recórrer en contra de la retirada del permís municipal i la justícia ha admès que, cautelarment, puguin mantenir l’activitat mentre no es dicti sentència.

Diversos banyistes i adherits a la plataforma Salvem l’Illa Roja van recriminar ahir als operaris que fessin arribar una embarcació fins arran de sorra (teòricament la normativa de Costes hi prohibeix la navegació a menys de 150 metres) per descarregar fustes i tarimes de la guingueta. Però el regidor de Platges, Eugeni Pibernat, admetia que la concessió i el pla d’usos de platges de Begur, visat per la Capitania Marítima de Palamós, ja tenia en compte aquesta possibilitat, en exclusiva per al titular de la concessió restaurada judicialment.

L’any passat, de fet, ja la van instal·lar i desmuntar amb el mateix procediment, tot i que en temporada baixa i sense tanta afluència de persones a la platja. I fins i tot diversos cops per setmana hi feien arribar el menjar i les begudes per mar, ja que no hi ha accés rodat.

El problema, ara mateix, és que falta delimitar amb boies i cordades la servitud de pas de l’embarcació, cosa que l’empresa contractada per l’Ajuntament no havia fet en no preveure enguany l’activitat de la guingueta, i per preservar la fesomia d’espai natural. Pibernat diu també que va demanar als promotors de l’activitat que concentressin la descàrrega entre les sis i les nou del matí, o a partir de les set de la tarda i fins a la posta de sol, per reduir molèsties i riscos amb els banyistes. Però diu que “la interlocució és zero, ara mateix”, i que l’empresa va esgrimir que “el permís no té limitació d’horaris i qualsevol trava de l’Ajuntament seria comunicada al jutjat”. L’edil, que diu que l’únic que poden fer és “controlar que l’activitat s’ajusti als 20 m² de guingueta i 50 m² de terrassa de la concessió”, llançava una crida a totes dues parts perquè la convivència entre naturistes i els responsables i usuaris de la guingueta es mantingui a l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES