Societat

societat

19 detinguts en dues operacions antidroga

L’operatiu policial desplegat de bon matí a Barcelona acaba amb vuit detinguts acusats de tràfic de cocaïna i altres drogues sintètiques

Onze detinguts més a les comarques de Barcelona, Girona i Tarragona per traficar amb marihuana

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desplegat a primera hora d’aquest dimecres al matí un operatiu policial contra una organització dedicada al tràfic de cocaïna i altres drogues sintètiques. Els dos cossos estan fent entrades als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i l’Eixample. En total s’han fet set escorcolls domiciliaris, vuit detencions i s’ha intervingut una gran quantitat de drogues, sobretot de disseny, i diners en efectiu. A l’Eixample, els Mossos han detingut una persona. Una veïna de l’immoble ha explicat que la policia havia estat a l’edifici en l’últim any diverses vegades i que sovint hi ha soroll i problemes a les nits. La investigació continua oberta.

Tràfic de marihuana

La Policia Nacional ha detingut onze persones en el marc d’una operació contra un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana que operava a les comarques de Barcelona, Tarragona i Girona.

En el global de l’operatiu, que ha tingut tres fases, els agents han decomissat més de 109 quilos de cabdells i 1.386 plantes de marihuana, ha explicat aquest dimecres el Cos Nacional de Policia.

La investigació es va iniciar a la fi de l’any 2021 i la primera intervenció es va dur a terme en el mes de gener d’aquest any en la localitat de Castellbisbal (Vallès Occidental), on es va detenir dues persones d’origen albanès com a responsables d’una plantació de marihuana, en la qual van ser confiscades 1.264 plantes i més de 32 quilos de cabdells amagats en un habitatge.

Gràcies a la informació obtinguda com a resultat d’aquesta intervenció, els agents van tenir coneixement de l’existència d’una altra plantació en un habitatge del Vendrell (Baix Penedès), on també van resultar detingudes altres dues persones de nacionalitat albanesa que estaven estretament relacionades amb els detinguts a Castellbisbal.

No obstant això, en aquest habitatge, que comptava amb la infraestructura i maquinària per al cultiu, tota la marihuana ja havia estat recol·lectada i comercialitzada, ha explicat la policia.

Finalment, i seguint el fil de la recerca, es va poder donar per desarticulat l’entramat criminal a finals de maig amb la detenció d’altres set ciutadans albanesos com a responsables d’una nova plantació que s’ocultava en un habitatge d’una urbanització de Caldes de Malavella (la Selva).

En aquesta ocasió es van confiscar més de 76 quilos de cabdells i 122 plantes de marihuana, així com maquinària i eines per a la climatització, filtrat i processament de la droga conreada. Als set últims detinguts, així com els anteriors quatre, se’ls investiga com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’estupefaents, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric, ja que tots els cultius s’alimentaven de forma fraudulenta mitjançant enganxades il·legals a les preses generals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona