Societat

L’ordenança de pisos d’ús turístic que ha aprovat Besalú no agrada al sector

L’associació que aglutina els establiments considera que l’Ajuntament s’extralimita en les seves competències i vulnera la normativa de la Generalitat

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ( ATA ) ha presentat al·legacions a l’ordenança de l’ Ajuntament de Besalú que regula aquests establiments –aprovada de manera inicial i en fase d’exposició pública– perquè considera, entre altres raons, que “vulnera normatives que ja estan regulades per la Generalitat” i “atribueix als propietaris i gestors dels HUT obligacions que legalment no els pertoquen”. Per a l’associació, Besalú ha fet “una còpia” del que diuen altres municipis sense comprovar si s’ajusta o no a la legislació vigent i partint d’un total desconeixement, i sense un estudi previ d’impacte que ho avali. Es refereixen, entre altres qüestions, al fet de comunicar prèviament a l’Ajuntament l’obertura de l’activitat, l’establiment de l’aforament, l’exigència de requisits que no es poden complir (posen d’exemple la pòlissa de responsabilitat civil que cobreixi els danys que la conducta dels usuaris pugui causar a terceres persones, mentre romanguin dins l’habitatge, un tipus de pòlissa que l’ATA diu que no existeix) i haver de vetllar perquè els clients no tinguin conductes incíviques ni ocasionin molèsties als veïns.

L’Ajuntament ja ha rebut les al·legacions, les està estudiant i faran a l’ordenança les esmenes que l’equip de govern cregui oportunes, va manifestar ahir l’alcalde, Lluís Guinó.

Per a l’associació, s’està pressionant el sector a través de normatives com la que ha aprovat de manera inicial l’Ajuntament de Besalú i “que únicament volen sancionar i no una regulació efectiva”.

LA XIFRA

35
habitatges
d’ús turístic hi ha en aquests moments al municipi de Besalú.

LA FRASE

Vulnera normatives ja regulades per la Generalitat i atribueix als gestors obligacions que no els pertoquen
ATA

Avisen que les examinaran amb lupa

Aquestes no són les primeres al·legacions que presenta l’ATA. D’un temps ençà –expliquen– n’han formulat en diversos ajuntaments, entre els quals Caldes de Malavella, i anuncia que examinarà amb lupa totes les ordenances que es vagin elaborant. L’ATA, creada el 1993, representa 13.000 apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava i l’interior i el Pirineu de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró