Societat

Eloi Camps rellegeix la premsa de barri

El guanyador de la beca Carles Rahola 2020 presenta el llibre avui a l’Institut Nahmànides del Museu dels Jueus

L’investigador de la comunicació Eloi Camps Durban (Banyoles, 1994), guanyador de la beca Carles Rahola 2020, presenta avui el llibre resultant d’aquesta beca convocada per l’Ajuntament de Girona, amb el suport de la Diputació i el col·legi de periodistes: La premsa veïnal de Girona. Un model de comunicació i periodisme popular des dels barris (1977-2021), publicat pel Servei Municipal de Publicacions i disponible també com a llibre electrònic gratuït al seu web .

La presentació tindrà lloc aquesta tarda a l’Institut Nahmànides del Museu dels Jueus de Girona (18 h), a càrrec de Lluís Costa, professor de la UdG, i també hi intervindran l’alcaldessa, Marta Madrenas; Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació; Jordi Grau, president del Col·legi de Periodistes a Girona, i l’arxiver municipal Joan Boadas.

Autor també d’una història del rock i el folk al Pla de l’Estany (Mig segle de fressa) i d’una altra de les ràdios ciutadanes (Fem-nos escoltar!), Camps continua en la mateixa línia a La premsa veïnal a Girona, investigant “la comunicació alternativa o d’impuls ciutadà, per conèixer experiències periodístiques o comunicatives que fugen dels models habituals i intenten transformar o capgirar l’actual model socioeconòmic”.

Eloi Camps ha reunit informació d’arxiu i de testimonis directes sobre vint revistes veïnals, com ara la pionera Onyar (1977-1983), de Vistalegre-Carme, a les recents Les Fulles de la Devesa i La Revista de la Vall, de Sant Daniel, passant per la Revista de l’Associació de Veïns de Montilivi, activa després de més de 30 anys, i la ja desapareguda El Dimoni de Santa Eugènia. “Aquestes revistes són el testimoni escrit de l’evolució dels barris durant quatre dècades i van ajudar a vertebrar les seves comunitats a partir de la gent que hi anava arribant, a més de suplir les mancances dels mitjans més professionals”, diu Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona