Societat

El testimoni de l'agressió rebutja ofertes televisives de fins a 3.000€

Jasús Prieto explica a 'Els Matins' les raons per les quals no va actuar

El testimoni de l'agressió racista a una menor equatoriana en un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) el 7 d'octubre ha assegurat que ha rebut ofertes de fins a 3.000€ d'alguns programes de televisió a canvi del seu testimoni i ha reiterat que al mateix vagó hi havia dos homes més que tampoc "no van fer res".

En una entrevista concedida al programa Els Matins de TV3, Jesús Prieto, argentí de 23 anys i veí d'Olesa de Montserrat ha afirmat que ha estat víctima d'una persecució mediàtica i ha lamentat que "tot el món" hagi "jutjat" la seva vida sense conèixer-lo.

Prieto ha denunciat el tracte dels mitjans respecte a la notícia i ha recordat que al vídeo de la càmera de seguretat del vagó, emès per totes les televisions, la seva cara no apareixia difuminada. "La primera vegada que el vaig veure havien tapat la cara de la noia i la del agressor, però la meva no, i se'm podia reconèixer", ha lamentat.

El jove ha afirmat que l'únic que vol ara és tornar a fer vida normal i, finalment, ha decidit fer declaracions per voluntat pròpia i sense cobrar per desmentir algunes de les coses que s'han dit als mitjans de comunicació sobre l'agressió racista.

En aquest sentit, Prieto s'ha defensat d'aquells que l'acusen de no haver fet res per ajudar la menor equatoriana i ha justificat la seva actitud explicant que "no sabia que fer" perquè "tenia una mica de por i no entenia perquè aquell noi ho feia allò".

Segons ha dit, ell no va presenciar tot el que va passar perquè l'agressor, Sergi Xavier M.M., es va posar d'esquena a ell i li tapava la visió. Tot i així, malgrat que anava escoltant música, es va adonar que el jove estava "molt alterat" quan va pujar al tren.

Prieto ha explicat que Sergi Xavier M.M. anava parlant pel seu telèfon mòbil, dient coses com "moro" i "ja l'agafarem, el matarem". Segons el testimoni, l'agressor va actuar per motius racistes, ja que quan la menor li va preguntar per què la pegava, li va respondre: "Per immigrant, per puta immigrant".

El jove ha assegurat ha assegurat que al vagó hi havia dos homes més que "no van fer res", tot i que també van presenciar l'agressió, i ha afirmat que, quan Sergi Xavier M.M. va baixar del tren, ell va intentar tranquil·litzar la menor dient-li que al vagó hi havia càmeres i que segurament havien enregistrat tot el que havia passat.

Jesús Prieto ha reiterat que ningú a Olesa l'ha increpat per no haver actuat, tot i que el jove ha deixat la localitat, on residia des de feia un any i mig amb la seva parella, per no sentir-se pressionat pels periodistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona