Societat

Nous paquets turístics sostenibles al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han col·laborat els últims tres anys en el desplegament d’accions pilot per a promoure el turisme sostenible

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han col·laborat els últims tres anys en el desplegament d’accions pilot per a promoure el turisme sostenible al Parc Natural de la Zona Volcànica de a Garrotxa, així com per a calcular-ne el seu impacte social i ambiental.

Aquesta col·laboració s’ha fet durant tres anys en el marc del DestiMED PLUS, un projecte europeu finançat gràcies al programa europeu Interreg MED. Aquest projecte ha permès invertir prop de 3,6 milions d’euros en el desplegament d’accions de promoció del turisme sostenible en espais protegits de sis països mediterranis.

Des del projecte s’ha treballat per a crear nous recursos que augmentin la capacitat dels agents locals i regionals de la Regió del Mediterrani per a incorporar el turisme sostenible i la conservació de la natura a les seves pròpies agendes. El projecte DestiMED PLUS ha volgut acompanyar aquests agents en la definició i aplicació de mesures transversals per a la integració del turisme i les polítiques de conservació de les àrees protegides, mitjançant la creació de paquets turístics desenvolupats a partir d’un enfoc col·laboratiu.

En aquest sentit, seguint les pautes marcades pel projecte i, les ja establertes al Parc Natural des de l’any 2001 amb l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, s’ha treballat en la creació de paquets turístics més respectuosos amb l’entorn d’acord amb el sector turístic públic i privat. Aquest és el cas del paquet ecoturístic anomenat “Caminant entre paisatges” que consta de 7 dies i 6 nits on el visitant pot passejar i descobrir diferents indrets del Parc i gaudir de la gastronomia de la comarca acompanyats d’un guia local. La proposta s’ha dissenyat tenint en compte criteris col·laboratius amb l’espai natural i de desestacionalització, descentralització, diversificació i reducció de la petjada ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat