Societat

Blanes celebra el 50è Concurs de Focs d’Artifici

S’hi preveu l’assistència de més d’un milió de visitants i l’Ajuntament diu que l’any que ve se’n replantejarà el format

Blanes celebra aquest any els cinquanta anys del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes, que es farà del 22 al 26 de juliol. Aquest any, el consistori hi preveu l’assistència de més d’un milió de visitants i així mateix ha anunciat que de cara a l’any que ve s’haurà de replantejar el format a causa dels efectes de la pandèmia en el sector, segons informa l’ACN.

L’Ajuntament de Blanes va presentar ahir la programació de la festa major de Santa Anna 2022. Després de dos anys amb restriccions a causa de la pandèmia, la festa se celebrarà del 21 al 28 de juliol i recuperarà l’energia i el ritme habituals. Dins del concurs de focs d’artifici, l’Ajuntament ha fet una tria de les millors pirotècnies, que rivalitzaran durant cinc nits per descobrir quina és la millor sota les estrelles. Igual que en les anteriors edicions, hi haurà dos premis: 6.000 euros per a qui es classifiqui en primer lloc, i 2.000 euros per al segon. A més, els guanyadors també rebran un trofeu, formaran part del pregó d’inici de festes i tindran la possibilitat de tornar a participar en el certamen blanenc i de tancar la festa major a Lloret de Mar l’any següent. L’empresa guanyadora del 2019, Pirotècnia Valenciana, també participarà aquest 2022 durant tercer dia de focs. Com és tradicional, cadascuna de les cinc nits, l’espectacle començarà a dos quarts d’onze de la nit, i els efectes de llum, soroll i color es llançaran des de la platja de sa Palomera.

El veredicte del concurs s’emetrà el dimecres 27, l’endemà que s’hagi fet l’últim llançament, en un acte públic que tindrà lloc al Teatre de Blanes a partir de les set de la tarda. La tria de les dues empreses que obtindran el primer i el segon premi es farà a través de les votacions dels membres de la comissió tècnica, formada per 12 persones, i el jurat popular, format per 38. Les pirotècnies valoren positivament aquesta fórmula, ja que entenen que els seus espectacles tenen un component popular indiscutible, però també cal que es puguin valorar les novetats i elaborades composicions que dissenyen per lluir al cel.

Per altra banda, l’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat dels regidors Albert Sanz i Miky Corregidor, ha designat la Fundació Carl Faust, l’encarregada de gestionar el Jardí Botànic Marimurta, pregonera de la festa major 2022. La programació inclou un ample ventall d’actuacions i activitats en escenaris repartits en diversos indrets del municipi. Aquest any destaca l’espectacle de Quim Masferrer i els concerts de Suu i Buhos.

LA DATA

21.07.22
Dia
que comença la festa major de Santa Anna a Blanes. S’allarga fins al 28 de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona