Societat

El cartell de la festa destaca la diversitat i la seguretat de Salt

La il·lustradora Marina Montenegro combat amb art la intolerància

Kinbédeball i la Banda del Rec, pregoners

Després de dos anys d’entrebancs per la pandèmia –la del 2020 va ser testimonial–, la festa major de Salt recupera l’empenta. La guanyadora del concurs del cartell, Marina Montenegro, va explicar que la imatge dels actes festius al poble –dels dies 21 al 26– vol ser una resposta als creixents discursos d’odi i una defensa de la diversitat i la convivència segura a Salt, va explicar en un acte a la sala de plens de l’ajuntament.

Montenegro, que percebrà 600 euros, va prendre la paraula en l’acte de presentació. Acompanyada de l’alcalde, Jordi Viñas, i de la regidora de Cultura i Festes, Núria Heras –tots dos d’ERC–, la il·lustradora gironina, que treballa al Viver d’Empreses de Salt (a la Coma Cros), va assenyalar que el cartell intenta combatre la incitació a l’odi i els “prejudicis” i demostrar que “Salt és una població còmoda i segura per viure-hi i que conviu amb les seves diferències”, independentment de l’edat, el color de la pell, la classe social i la diversitat funcional, va explicar.

Nous espais

A banda del pregó del dijous 21 (vegeu peça), la festa incorpora nous espais, com ara el parc Monar, la plaça de la Llibertat, la piscina i el pati del Teatre Municipal. Abans de l’inici formal de la festa, el divendres 15 i el cap de setmana del 16 i el 17, ja hi haurà sopars en 21 carrers i places, i el dia 17 el descens popular amb piragua pel Ter.

El divendres 22 hi haurà la MonarFest, una festa per a joves, amb DJ i amb barra sense alcohol. Els concerts seran a l’Era de Cal Cigarro. Hi tocaran, entre molts d’altres, Marcel i Júlia (divendres 22), Los de Marras (dissabte 23), Roba Estesa (diumenge 24). Tornen el correfoc amb els Diables d’en Pere Botero –a les 4.30 h del dia 23–, els gegants (el dia 23) i l’actuació dels castellers de Salt, els Marrecs, el dia 24.

LA FRASE

Salt és una població còmoda i segura per viure i que conviu amb les diferències
Marina Montenegro
dissenyadora i autora del cartell de la festa major de Salt

‘Homenatge’ a les entitats amb el pregó del 21

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va destacar que han volgut reconèixer els esforços de les entitats “que han suportat restriccions” a causa de la pandèmia. Per això, l’associació Kinbédeball, que fa 25 anys, i la Banda del Rec, que en fa 20, seran els pregoners, en un acte que tindrà lloc el dijous 21 al balcó de l’ajuntament (a les 21 h). Poc després, hi haurà el correfoc txiqui. Tota la programació de la festa a www.viladesalt.cat , on es pot descarregar el programa complet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona