Societat

Detingut un jove de 21 anys pel tiroteig prop de Chicago

La policia diu que el sospitós va planificar l’atac durant setmanes i el va cometre disfressat de dona per no aixecar sospites

La policia va anunciar ahir la detenció a última hora de la tarda hora local del sospitós del tiroteig que hores abans –pocs minuts després que comencés la desfilada de celebració del 4 de juliol, Dia de la Independència dels Estats Units– va matar almenys sis persones i en va ferir una trentena més a Highland Park, als afores de Chicago, a l’estat d’Illinois, amb un fusell d’alt calibre. L’home arrestat és Robert Crimo, de 21 anys, i, segons va anunciar el subdirector del departament del xèrif del comtat de Lake, Christopher Covelli, hauria planificat l’atac durant setmanes i l’hauria comès sol i disfressat de dona per no aixecar sospites. Covelli hi va afegir que es desconeixen les motivacions del tiroteig i que Crimo va comprar l’arma –amb la qual va disparar més de 70 vegades– “legalment” a Illinois. Per la seva banda, el cap de policia de la localitat, Lou Jogmen, va voler deixar molt clar que la detenció del sospitós –que es va produir “sense incidents” després d’una breu persecució en la qual van participar agents locals, estatals i federals– no significa que la investigació s’hagi acabat i va demanar que qualsevol persona que tingui vídeos o dades d’interès es posi en contacte amb les autoritats. Per altra banda, segons van informar diversos mitjans de comunicació locals, Crimo és raper i penjava vídeos i missatges violents a les xarxes socials, en els quals representava diverses formes d’assassinar. YouTube va tancar el seu canal dilluns a la nit.

El governador d’Illinois, el demòcrata J.B. Pritzker, es va mostrar furiós “perquè hi hagi més vides innocents arrabassades per la violència amb armes” i, malgrat tot, el país “permet que continuï passant”. Pritzker va assenyalar que la violència amb armes de foc s’ha convertit “en una tradició setmanal” als EUA.

Més incidents armats

Precisament ahir també dos policies van resultar ferits en un tiroteig a Filadèlfia i almenys tres persones van morir i set van quedar ferides en un altre incident armat a Gary, a Indiana. A més, una falsa alarma de tiroteig va provocar una estampida a Orlando (Florida) amb un nombre indeterminat de ferits. Un exemple de l’estat d’alarma en el qual viu la població després dels darrers tirotejos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona