Societat

estats units

Mor als 83 anys el fundador d’Els Àngels de l’Infern

Ralph ‘Sonny’ Barger va viure al límit de la llei i va complir condemna pels delictes de tràfic d’estupefaents i armes

El fundador del club de moteros Els Àngels de l’Infern (Hells Angels), Ralph ‘Sonny’ Barger, ha mort de càncer als 83 anys, segons han informat aquest dijous en la seva pàgina oficial de Facebook.

“Si estàs llegint el missatge, sabràs que me n’he anat. Vaig demanar que aquesta nota fos publicada immediatament després de la meva mort”, resa el text signat per l’impulsor d’aquest club, que és considerat una organització criminal per al Departament de Justícia dels Estats Units.

‘Sonny’ va ser diagnosticat de càncer de gola en 1983 i de càncer de pròstata en 2010.

La seva vida ha estat lligada a Els Àngels de l’Infern des que va posar els fonaments per a arrencar la secció d’Oakland (Califòrnia) en 1957 i les activitats delictives de la qual aviat transcendirien les carreteres.

“He viscut una llarga i bona vida plena d’aventures i he tingut el privilegi de formar part d’un club increïble”, continua la publicació.

En la dècada dels seixanta, Barger començaria a aparèixer públicament com a representant d’Els Àngels de l’Infern i va saltar a la fama després de protagonitzar el llibre “Hell’s Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs” (1967), escrit pel periodista Hunter S. Thompson.

El succés que va marcar per sempre el seu llegat va ser el concert dels Rolling Stonesa l’aeròdrom abandonat d’Altamont (nord de Califòrnia) el 6 de desembre de 1969. Els Àngels de l’Infern van ser contractats per la banda de rock per a garantir la seguretat d’un espectacle que se’ls en va anar de les mans quan el públic es va impacientar pel retard de la banda. Els nois de Barger van colpejar amb pals de billar als assistents i fins i tot van noquejar al cantant del grup Jefferson Airplane, Marty Balin, que es trobava a l’esdeveniment.

A més, un dels membres del club va arribar a apunyalar fins a la mort a Meredith Hunter, una seguidora que empunyava una pistola.

Després d’això, Barger va tenir altres problemes amb la justícia després de ser culpat d’assassinar a un traficant de drogues en 1972 i ser condemnat per tràfic d’estupefaents i armes en 1973 i 1988, implicant penes de quatre anys de presó per cadascun dels delictes.

‘Sonny’ va relatar tots aquests successos en la seva autobiografia ’Hell’s Angel: The Life and Times of Sonny Barger and the Hell’s Angels Motorcycle Club’, publicada l’any 2000.

D’altra banda, va aparèixer en tres episodis la sèrie “Sons of Anarchy” (2010) interpretant el personatge de Lenny Janowitz.

Després d’una vida al límit amb la llei, Barger s’ha acomiadat enviant un missatge als seus seguidors: “Mantingueu el cap alt, sigueu lleials, continueu sent lliures i valoreu sempre l’honor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona