Societat

L’operació sortida del pont desferma les cues al voltant de l’àrea metropolitana

Es van registrar marxes lentes des de primera hora, amb retencions de més de 20 quilòmetres en alguns trams

L’AP-7 i les rondes, les més col·lapsades

L’expectativa d’un pont de Sant Joan de tres dies per primer cop sense restriccions després de dos anys de pandèmia va fer omplir les autovies i autopistes de l’entorn de Barcelona i de l’àrea metropolitana, amb llargues cues durant pràcticament tot el dia. A les dues de la tarda, una hora abans del moment en què començava l’operació de manera oficial, ja es detectava trànsit molt intens amb diverses retencions a l’AP-7, al seu pas pel Vallès i pel Baix Llobregat.

Així, per exemple, a primera hora de la tarda hi va haver al voltant de 20 quilòmetres de retencions a Granollers en direcció a Girona, uns 18 quilòmetres entre Sant Cugat i Castellví de Rosanes, vuit quilòmetres al Papiol baixant cap a Tarragona i 12 més a Castellví, també en direcció sud. Alhora, es va registrar trànsit molt lent al llarg d’uns cinc quilòmetres a la C-32, a l’altura de Mataró, en les dues direccions; a la C-58, al terme municipal de Ripollet, de 7 quilòmetres en direcció a Barcelona, i a la C-32, a Cornellà, en direcció a Castelldefels, amb 4 quilòmetres de vehicles que circulaven molt lentament. El trànsit també va ser molt lent a la C-17, a Mollet del Vallès, amb densitat durant de 3 quilòmetres en direcció a Barcelona, i a la C-17, a Parets, de 3 quilòmetres, en direcció a Vic. Des de l’hora de dinar les dues rondes de Barcelona havien tingut circulació intensa. Totes dues vies de sortida de la capital, la B-10, la del Litoral, i la B-20, la de Dalt, van registrar trànsit dens des del migdia, amb molts vehicles que pujaven en direcció a Girona.

Per acabar-ho d’adobar, a l’A-2 un accident va provocar sis quilòmetres de cues a tocar de Castellbisbal en sentit Lleida per un carril tallat a causa del sinistre.

Trànsit preveu que uns 450.000 vehicles formarien part de l’operació sortida entre ahir i avui, una mobilitat comparable a la de l’any 2016 i també la de l’any passat, coincidint amb la revetlla.

Enguany han quedat enrere les restriccions més severes de la pandèmia, i només n’hi ha en el cas dels camions. Els que ahir circulaven per l’AP-7 entre la Roca i Martorell entre les cinc de la tarda i les deu del vespre només podien anar pel carril dret, sense avançar, i a menys des 80 quilòmetres per hora.

Pel que fa als càlculs de l’operació tornada, que s’espera per diumenge a la tarda i al vespre, Trànsit les ha estimades en uns 260.000 vehicles de retorn cap a la capital i els seus voltants. Val a dir que diumenge els camions no podran circular per vies ràpides com l’AP-7, de cinc de la tarda a deu de la nit, i que s’establiran 100 quilòmetres de carrils addicionals, entre els quals a l’AP-7, entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, i la C-32 nord i sud, entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i entre Gavà i Cornellà de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona