Societat

Oxigen guanya el Destaca’t i actuarà a l’Acampada Jove

El jove sextet gironí de pop, format per membres de la Black Music Big Band, ha editat fa poc el ‘single’ ‘Somriure’

“Buscàvem un nom i un dia, en un bar, algú es va fixar que a l’etiqueta d’una ampolla d’aigua hi sortia la paraula oxigen. Tot va començar com una conya, però després ens vam adonar que realment la música és el nostre oxigen, és fonamental per a nosaltres”, expliquen els components del grup gironí de pop Oxigen, un sextet molt jove –els seus components tenen ara entre 15 i 16 anys–, format fa poc menys de dos anys, però que en pocs temps i, malgrat la pandèmia, ha fet molta feina i ha guanyat uns quants premis. Dissabte passat, Oxigen va guanyar a Lloret de Mar la final del concurs de grups emergents de les comarques gironines Destaca’t. El premi és actuar el divendres 15 de juliol dins l’Acampada Jove, de Sant Sadurní d’Anoia, a la final nacional.

Júlia Ensesa (veu), Mariona Callís (veu i ukelele), Joan Balaguer (baix), Joan Matacàs (bateria), Pau Garcia (piano i saxo) i Marçal Rubió (guitarra) formen Oxigen . Els seus components són també membres de la Black Music Big Band Junior i, per exemple, a la darrera edició del festival familiar Festivalot de Girona hi van actuar amb les dues formacions. Com a curiositat, alguns dels components d’Oxigen són fills d’antics components de grups memorables com ara Komando Moriles i Aquitamxé.

El grup es va formar el desembre del 2019, com un quartet que volia gravar una nadala. Primer amb el nom Sound On, el seu repertori es va anar ampliant amb versions personalitzades de Radiohead, The Clash, Dua Lipa, Lady Gaga i Amy Winesouse, amb pinzellades de jazz, soul i funk. El 2020, ja van publicar el seu primer tema inèdit, Desitjos , una cançó composta per Miquel Abras que va tenir una certa repercussió mediàtica. L’any següent, com a guanyadors del concurs en línia Talent Bucs, organitzat per La Marfà i les Cases de la Música, van poder gravar el segon single, Una cançó per a tu. Aquest any, han guanyat el concurs Young Talent Gironès i han publicat Somriure, gravat a El Local Estudi de Vilablareix.

A poc a poc els temes propis van guanyant terreny en els seus concerts, amb un concepte “juvenil, divertit, molt musical –ho fem tot en directe, no hi ha res gravat– i obert a la participació del públic”. Es podrà comprovar l’1 de juliol a La Lloca de Fontcoberta; el 5 de juliol als Dim-arts de Cornellà del Terri; el 17 de juliol a La Terrassa de Sant Martí Vell, el 21 de juliol a Sant Gregori i el 29 de juliol a Cervià de Ter .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC