Societat

El fons del CEC de Banyoles ja es pot consultar en línia

Del miler de documents i fotografies que conformen el fons, destaquen un poema original de Jacint Verdaguer i un exemplar de ‘De Consolatione’ del filòsof Boeci

Des d’aquesta setmana el fons documental del Centre d’Estudis Comarcals (CEC) de Banyoles ja es pot consultar en línia. Es tracta de prop d’un miler de document, dels quals més de 800 corresponen a fotografies. D’aquest fons tan extens en destaquen l’original del poema que mossèn Jacint Verdaguer va dedicar al grup de la Renaixença banyolina, titulat A mos amichs de Banyolas, així com un llibre medieval escrit a mà durant el segle XIVdel filòsof Boeci anomenat De Consolatione.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació del fons documental del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles. Tota la documentació és testimoni de fets ocorreguts entre el 1943 al 2008, bona part d’ells gràcies a la col·laboració del CEC amb l’Ajuntament de Banyoles en el seguiment d’obres en edificis històrics. D’entre el gairebé miler d’arxius, destaquen les 40 fotografies de 1927 de masies de la comarca fetes per Jaume Butinyà i Francesc Figueras per al projecte d’estudi de la Masia Catalana. També destaquen les memòries d’excavació, els estudis i els projectes de protecció del jaciment del Castell de Porqueres, així com els plànols de l’antiga comarca de Banyoles del cartògraf Antoni Bescós.

Tota aquesta documentació “és testimoni dels elements patrimonials i culturals de Banyoles i de la comarca” ha exposat Núria Batllem, directora de l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany.

En la mateixa línia, Miquel Cuenca, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles ha posat èmfasi en “la tasca descomunal de defensa i difusió del patrimoni de la comarca que s’ha fet i es fa des del CEC”. La cessió per part del CEC i la tasca realitzada des de l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany ha permès que tota aquesta documentació ja es pugui consultar en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró