Societat

El Ripollès i el Berguedà lamenten la candidatura fallida dels JJOO

Reclamen al Govern millores en infraestructures perquè les “necessitats” hi són “amb jocs o sense”

Els consells comarcals del Ripollès i del Berguedà lamenten que el COE hagi decidit finalment descartar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 de Catalunya i Aragó. Ho veuen com una “oportunitat perduda” per projectar internacionalment el Pirineu al món i reclamen que, ara que ja s’ha descartat, el Govern impulsi igualment millores en infraestructures perquè “les necessitats” hi són “amb jocs o sense”. Defensen que el que ha passat amb Aragó ha de servir per aprendre dels errors i afrontar una possible nova candidatura amb més solidesa. Des del Ripollès, a més, creuen que el Govern va voler explicar un projecte quan encara no estava prou treballat amb el territori i lamenten la inversió de diners i temps perduts.

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, situa la no entesa amb Aragó com el principal motiu que ha portat al Comitè Olímpic Espanyol a descartar la candidatura, a l’espera del que detallin aquest dimarts.

Malgrat tot, defensa en declaracions a l’ACN que el Govern hauria de ser “sensible” i fer igualment les millores en infraestructures perquè “són necessàries amb jocs i sense”. I posa l’exemple del desdoblament de la C-16 fins a Bagà i Guardiola del Berguedà o les millores en pistes d’esquí com La Molina.

I pel que fa a una nova candidatura per al 2034, Lara creu que no s’ha de descartar i afirma a títol personal que ho veuria en bons ulls si el Govern ho creu pertinent. Ara bé, opina que hauria de ser només amb Catalunya, tenint en compte el que ha passat amb Aragó. “Tothom creu que ho pot fer millor que els altres”, destaca, i per això veu molt difícil una entesa entre diferents territoris.

El Ripollès, molt crític amb la gestió del Govern

Al Ripollès també ho veuen com una “oportunitat perduda” i es mostren molt crítics amb la gestió que el Govern ha fet des que es va donar a conèixer la candidatura. “Podem buscar culpables, preguntar-nos quin Aragonès ha estat, el català o el territori veí, però més que buscar culpables cal assumir que no hem fet bé la feina des del primer moment”, explica el president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer. Creu que el principal error va ser no tenir un “projecte sòlid ni clar” per poder-lo explicar al territori. “S’ha demostrat que, quan tens un gegant amb peus de fang, pot acabar fallant i això és el que ha passat”, ha afegit.

Si es vol treballar en una nova candidatura, Colomer creu que el Govern ha de detallar-ho a fons i presentar-lo al territori perquè “se’l facin seu” i no pas explicar el projecte quan encara no està prou treballat. En aquest sentit, ha lamentat també la pèrdua de diners i temps destinats en la candidatura fallida.

Mentrestant, ha assegurat que el Pirineu continuarà reclamant aquelles infraestructures i millores necessàries perquè “les mancances hi son, amb jocs o sense” i afirma que seguiran “fent pinya” fins que es reverteixi aquest deute. També ha afirmat que la Generalitat tampoc els va assegurar ni concretar les millores en infraestructures amb aquesta candidatura i que eren els alcaldes que els feien arribar les peticions perquè veien els jocs com un “accelerador” de possibles millores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona